Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 13:09

Κέντρο δια βίου μάθησης από τον Δήμο Καλαμάτας

Κέντρο δια βίου μάθησης από τον Δήμο Καλαμάτας

Κέντρο δια βίου μάθησης θα θέσουν σε λειτουργία ο Δήμος Καλαμάτας και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (μέσω της Γενικής Γραμματείας δια βίου μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης).

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αναφέρεται, επίσης, ότι η εν λόγω νέα δομή θα προσφέρει προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής, συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, είναι από 4 έως 15 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι, ενώ ανάλογα με τη ζήτηση θα συγκροτηθούν και τα αντίστοιχα τμήματα.
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην Βασιλική Διάκου (τηλ. 6975 874960) και στην οδό Αγίου Νικολάου 23 (ισόγειο, τηλ. 272 13 60764 (κυρία Κοκκώνη) όπως και στο email: kdvmkalamatas@yahoo.com.
Στην αναλυτική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δίνεται -ανάλογα με τη ζήτηση- να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
Νοσηλευτικής. Βίντεο. Λογιστικής. Γεωπονίας. Δημιουργικής Γραφής. Διακόσμησης. Διατροφής. Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εικαστικών. Ελληνικής Γλώσσας.Θεάτρου Κινηματογράφου. Κοινωνικής Εργασίας. Κοινωνιολογίας. Μουσικής. Νομικών Επιστημών. Οικονομικών Επιστημών. Παιδαγωγικής. Περιβάλλοντος. Πληροφορικής. Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας. Τέχνης. Τουρισμού. Ψυχολογίας. Αγγλικής Γλώσσας. Γαλλικής Γλώσσας. Ιταλικής Γλώσσας. Ισπανικής Γλώσσας. Τουρκικής Γλώσσας.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.