Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 19:17

Δήμος Πύλου – Νέστορος: “Λαϊκή Συσπείρωση” κατά δημοτικής αρχής για το κάλεσμα εργατών γης από Θεσσαλία

Δήμος Πύλου – Νέστορος: “Λαϊκή Συσπείρωση” κατά δημοτικής αρχής για το κάλεσμα εργατών γης από Θεσσαλία

 

Τη δημοτική αρχή Πύλου - Νέστορος για το “ανοιχτό κάλεσμα - αλληλεγγύη στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας”, επικρίνουν σε κοινή τους δήλωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής Θάνος Ραδιώτης, επικεφαλής και οι δύο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος με επίσημο δημοτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα) απευθυνόμενο στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα - αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ζητώντας τους να μετοικήσουν στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ως εργάτες γης για το μάζεμα ελιών”. Και υποστηρίζουν πως “η «αλληλεγγύη» του Δήμου Πύλου - Νέστορος είναι οι πνιγμένοι της Θεσσαλίας να μετοικήσουν ως «σύγχρονοι δούλοι» στην Πύλο. Μάλλον ορισμένοι ταυτίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό με την άσκηση της διοίκησης στον δήμο της Πύλου.

Και συνεχίζοντας, ρωτούν: “Αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης; Τι έχει κάνει η σημερινή, αλλά και διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές, για την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία και συνολικά για την πολιτική προστασία του δήμου, των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής; Διαχρονικά δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο”.

Οι Ν. Κουτουμάνος και Θ. Ραδιώτης εκτιμούν: “Αλληλεγγύη δεν είναι να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που είναι παρατημένοι από κράτος - δήμους - Περιφέρεια, εδώ και μέρες”.