Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 22:49

Κώστας Ρεϊτζόπουλος: “Εργοτάξιο το Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά”

Κώστας Ρεϊτζόπουλος: “Εργοτάξιο το Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Ρεϊτζόπουλος δήλωσε: "Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Μελιγαλά, που διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο τους έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και εμποδίζεται η ουσιαστική λειτουργία του.

Εδώ και 2 χρόνια το σχολείο είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, σέρνεται από χρόνο σε χρόνο, από παράταση σε παράταση, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα θα διαρκέσουν  για 2 με 3 χρόνια ακόμα.

Αυτή την στιγμή, ταυτόχρονα με τα μαθήματα, χτυπάνε τα κομπρεσέρ, λείπουν πόρτες σε αίθουσες, παράθυρα χάσκουν. Δεν υπάρχει νερό, καλώδια αιωρούνται, τοίχοι βάφονται, ενώ ολόκληρο το σχολείο εξυπηρετείται μόνο από τις εξωτερικές τουαλέτες.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο χώρο, που θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια παιδιών και καθηγητών.

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τη Δημοτική αρχή, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον εργολάβο. Είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί.

Απαιτούμε:

-  Εδώ και τώρα να επιταχυνθεί το έργο και άμεσα να ολοκληρωθεί.

- Οι εργασίες των συνεργείων να πραγματοποιούνται μετά το πέρας των μαθημάτων με σκοπό τη μη όχληση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

- Να διαμορφωθεί έτσι ο χώρος ώστε να μην υπάρχει επαφή μαθητών και προσωπικού με τις κατασκευαστικές εργασίες και το χώρο του εργοταξίου».