Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 11:32

Δήμος Οιχαλίας: Βολές Αδαμόπουλου για τη λειτουργία της ύδρευσης

Γράφτηκε από την
Δήμος Οιχαλίας: Βολές Αδαμόπουλου για τη λειτουργία της ύδρευσης

 

“Υδρευση: Εγκατάλειψη και ριφιφί ανταποδοτικών πόρων”, παρατηρεί η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Οιχαλίας “Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας” Γιάννη Αδαμόπουλου, επικρίνοντας για μια ακόμα φορά τη δημοτική αρχή.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γ. Αδαμόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία για την γενικότερη λειτουργία της ύδρευσης κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Γιατί; Διότι η ύδρευση είναι ίσως ο κρισιμότερος τομέας ευθύνης κάθε δήμου. Διότι οι λιγοστοί πόροι του δήμου προέρχονται και από την ύδρευση. Παρόλα αυτά η ανταποδοτικότητα ως έννοια έχει εξαφανιστεί από τους διοικούντες του δήμου.

Εκτός των μεγάλων έργων που είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, μόνο ένα έργο δημοπρατήθηκε και αφορούσε στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης. Υπάρχουν τοπικές κοινότητες στον δήμο που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το δίκτυα ύδρευσης και οι ενέργειες του δήμου προς επίλυσή τους είναι ανύπαρκτες.

Τα κτήρια των αντλιοστασίων σε μεγάλο βαθμό είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν έχει γίνει αλλά και δεν έχει δρομολογηθεί κανένα έργο συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων. Όπως φυσικά και των κτηριακών εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Όσον αφορά την πρόσβαση σε αυτά, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το οδικό δίκτυο είναι σε κακά χάλια. Στα συγκεκριμένα τμήματα πρόσβασης δεν έχει «ξοδευτεί» ούτε ένα γραμμάριο σκυροδέματος, καθώς προτεραιότητα των διοικούντων του δήμου είναι το σκυρόδεμα να πηγαίνει σε επιλεγμένα σημεία προς άγραν ψήφων και όχι για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και των δημοτών.

Σε κάθε περίπτωση η λογική της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να αποσπά πόρους από την ύδρευση και να τους χρησιμοποιεί για άλλες δήθεν ανάγκες που δεν έχουν σχέση με την αποκατάσταση των υποδομών δικτύων - αντλιοστασίων και κτηριακών εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Το μεγάλο ριφιφί των ανταποδοτικών πόρων τελειώνει οριστικά με την υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης για δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης”.


NEWSLETTER