Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 08:32

Προσωρινός ανάδοχος για αναπλάσεις Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Προσωρινός ανάδοχος για αναπλάσεις Καλαμάτας

 

Προσωρινό ανάδοχο για το σημαντικό έργο της ανάπλασης οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 6.877.080 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρόκειται να ανακηρύξει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Η επιτροπή διαγωνισμού εισηγείται να ανακηρυχθεί η εταιρεία “Τεχνική Εργων A.E.”, καθώς στη συνολική βαθμολογία (αξιολόγηση τεχνικής και οικονομικής προσφοράς) έχει 71,55, έναντι 47,02 της πρότασης της δεύτερης προσφοράς της εταιρείας “Kontos Concreate Α.Τ.Ε.”.

Να σημειωθεί, όμως, ότι η δεύτερη εταιρεία δεν κατέθεσε δικαιολογητικά στην τεχνική προσφορά, στο κριτήριο της εμπειρίας της από την εκτέλεση έργων συναφούς αντικειμένου κατά την τελευταία τριετία, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί μόλις με 66,5 έναντι 100 της πρώτης.

Ακόμα, ο προτεινόμενος ως προσωρινός ανάδοχος κατέθεσε οικονομική προσφορά με έκπτωση 5,16% και η δεύτερη εταιρεία με 1,56%.

Στην Οικονομική Επιτροπή της 4ης Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος της μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις κι ερωτηματικά για το γεγονός ότι η δεύτερη εταιρεία δεν κατέθεσε δικαιολογητικά. Και είχε προτείνει την αναβολή της έγκρισης του πρώτου πρακτικού, που αφορούσε την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, προκειμένου να το διερευνήσουν, μιλώντας τότε για σημαντικό έργο, για υπόνοιες συμπαιγνίας των δύο εταιρειών και λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος.

Η πρόταση της αναβολής, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία.

Οσον αφορά το έργο, όπως αναφέρεται στην περιγραφή και τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του “το έργο αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των μετακινήσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη, ασφαλής και χωρίς εμπόδια μετακίνηση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών (των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες κ.ά), με τη διάθεση περισσότερου δυνατού χώρου και μεριμνώντας ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες (οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών με ράμπες ΑΜΕΑ κλπ.)”.

Οι οδοί παρέμβασης του έργου είναι: Φραντζή. Αριστοδήμου, μεταξύ Καίσαρη και Βασιλ. Κωνσταντίνου. Πολυχάρους, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Γεωργούλη, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βασιλ. Ολγας και Βασιλ. Σοφίας, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βαλαωρίτου, μεταξύ Ανδρέα Σκια και Αριστομένους. Ανδρέα Σκια, μεταξύ Βασιλ. Γεωργίου και Βαλαωρίτου. Ψαρών, μεταξύ Ξενοφώντος και Μακεδονίας. Δ. Παπαδοπούλου, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Λυκούργου Σκια, μεταξύ Αριστοδήμου και Κανάρη. Σιδηροδρομικού Σταθμού. Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Μητροπέτροβα και Αντωνοπούλου. Κεφάλα. Νέδοντος, μεταξύ Κεφάλα και Κροντήρη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER