Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 18:21

Ομιλία Τζαμουράνη στη Θουρία

Γράφτηκε από την
Ομιλία Τζαμουράνη στη Θουρία

 

Μια μεγάλη και παραγωγική συνάντηση είχαν την Κυριακή στη Θουρία ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του, με τη συμμετοχή και κατοίκων από τα γύρω χωριά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την παράταξή του “Καλαμάτα_Μετά”, ο Β. Τζαμουράνης ανέπτυξε συνοπτικά το οραματικό σχέδιο της παράταξης με τους 4+1 άξονες που στοχεύουν σε έναν και μόνο στόχο: Ισόρροπη ανάπτυξη και ενεργή ανάδειξη της περιοχής (ανάπτυξη του τουρισμού, “ενοποίηση” με την Καλαμάτα, βελτίωση των εισοδημάτων και της ποιότητας ζωής μέσα από μια σειρά δράσεων).

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν και συγκεκριμένα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος: Η συνέχιση των 2 αντιπλημμυρικών έργων που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια, κατά μήκος της εθνικής οδού. Ο καθαρισμός του ρέματος Ξερίλα που είναι ο βασικός αποδέκτης ομβρίων της περιοχής. Η οριοθέτηση και τελική λύση για το ρέμα Αγίων Θεοδώρων και ο καθαρισμός αυτών των

ρεμάτων όχι μόνο μέσα στον οικισμό, αλλά και πιο ψηλά, ώστε τα φερτά να μη φτάνουν να

φράζουν τους υπονόμους. Η αξιοποίηση της περιουσίας του ΑΣΟ που έχει περιέλθει στο δήμο και η δημιουργία εκεί που υπάρχει διαθέσιμος χώρος, έτοιμος σχεδόν, ενός γηπέδου 5Χ5 για τα παιδιά. Το εγκαταλελειμμένο (τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια) έργο κατασκευής του γηπέδου της

Θουρίας - για το οποίο έχουν επενδυθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ και σήμερα παραμένει χωράφι! Η αξιοποίηση του διώροφου παραδοσιακού κτηρίου απέναντι από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων, που θα πρέπει ενισχυθεί, να αποκατασταθεί και να δοθεί για την πολιτιστική ή όποια άλλη χρήση.

Ο Β. Τζαμουράνης πρότεινε και την επισκευή του αξιόλογου κτηρίου του πρώην Δημαρχείου, αλλά και τη δημιουργία στον διπλανό χώρο μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων: Το νέο ζωντανό κύτταρο όλης της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του πρώην Δήμου Θουρίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων: Στα κυκλοφοριακά ζητήματα που απασχολούν τον οικισμό. Στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού, που έχουν μείνει πολύ πίσω. Στο ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων και της αγροτικής οδοποιίας, που είναι και η κύρια και επιτακτική ανάγκη προκειμένου οι αγρότες να καλλιεργούν τις περιουσίες τους.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι τόνισαν ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή στους περισσότερους από αυτούς τους τομείς, εκτός από κάποιες μικροπαρεμβάσεις και μικροεξυπηρετήσεις, έχει ανύπαρκτη παρουσία…

“Η εικόνα αυτή θα αλλάξει μόνο όταν αλλάξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, σε λίγες ημέρες”, κατέληξε η “Καλαμάτα_Μετά”.


NEWSLETTER