Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 19:36

Ωρα ευθύνης

Ωρα ευθύνης

 

Αρθρο του Σπύρου Κων. Χανδρινού

Πολιτικού Μηχανικού - Τουριστικές Επιχειρήσεις, Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτα ΜΕΤΑ με το Β. Τζαμουράνη

Την Κυριακή αποφασίζουμε σε ποιον θα εμπιστευτούμε την τύχη της καθημερινότητάς μας για τα επόμενα 5 χρόνια! Στην Καλαμάτα τα τελευταία 4 χρόνια γίναμε όλοι μάρτυρες μιας διοίκησης η οποία έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι. Χωρίς όραμα, κεντρικό σχεδιασμό, ικανότητα εκτέλεσης και διαφάνεια. Μιας διοίκησης που χαρακτηρίστηκε κατά κοινή ομολογία από μισόλογα, ανακρίβειες, εγκατάλειψη των χωριών, αρνητικά ρεκόρ σε έργα υποδομής, απορρόφηση πόρων, καθαριότητα, τουρισμό και εστίαση. Δεν υπήρξε καμία στήριξη από πλευράς δημοτικής αρχής προς τις ευαίσθητα κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, τα ΑΜΕΑ και τους επιχειρηματίες της πόλης μας. Μια διοίκηση η οποία επέλεξε με νοοτροπία περασμένων δεκαετιών να “δουλέψει” μόνο τους τελευταίους 2 μήνες για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών με μπαλώματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Η πόλη όμως για να εξελιχθεί έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα σηκώσει τα μανίκια για να δουλέψει μεθοδικά, με όραμα, συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς εξαρτήσεις, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος και με μόνο γνώμονα το καλό των πολιτών. Η πόλη μας έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που εμπιστεύεται τους νέους και θα φέρει ανανέωση τόσο σε πρόσωπα όσο και σε κουλτούρα. Μια δημοτική αρχή που θα αποτελείται από στελέχη ικανά και καταρτισμένα ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης. Δεν περισσεύει κάνεις από το αύριο της πόλης μας!

Δεν μπορεί το 2023 μια δημοτική αρχή να χωρίζει την κοινωνία σε “δικούς της” και μη. Ακόμα και το πρόγραμμα των 100 ουδέτερα κλιματικών πόλεων παρουσιάζεται σαν να ανήκει αποκλειστικά στη σημερινή δημοτική αρχή. Το πρόγραμμα αυτό ανήκει στην Καλαμάτα. Και θα είναι διαθέσιμο για την οποιαδήποτε νέα δημοτική αρχή προκύψει. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα είναι το εξής: ποια δημοτική αρχή θα μπορέσει να το υλοποιήσει; Μια δημοτική αρχή η οποία δεν μπόρεσε επί 4 χρόνια να φέρει σε πέρας με αρτιότητα και χρονοδιάγραμμα ούτε απλά έργα μικρής κλίμακας; Ή μια δημοτική αρχή που θα απαρτίζεται από έναν επικεφαλή και στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει την γνώση, την εμπειρία τους και την αποτελεσματικότητά τους; Τέλος, είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο πρόγραμμα να εργαλιοποιείται με βιαστικότητα και προχειρότητα μέσα σε μια προεκλογική περίοδο απλά για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ενα τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει η δημοτική αρχή να το επικοινωνήσει σε όλους τους πολίτες ώστε αυτοί να κατανοήσουν τις διάφορες πτυχές του. Αν η κοινωνία το αγκαλιάσει, τότε μόνο θα μπορέσει πραγματικά να γίνει πράξη.

Καλές λοιπόν οι χαιρετούρες και τα επικοινωνιακά τρικ αλλά την Κυριακή προχωράμε μπροστά. Ψηφίζουμε για το μέλλον και την ασφάλειά μας με όρους ρεαλισμού και ευθύνης! Ψηφίζουμε ανανέωση!