Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 16:18

Λαϊκή Συσπείρωση: Ικανοποίηση για εκλογικό αποτέλεσμα στην Καλαμάτα

Λαϊκή Συσπείρωση: Ικανοποίηση για εκλογικό αποτέλεσμα στην Καλαμάτα

Την ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ χαιρετίζει “τους χιλιάδες ψηφοφόρους του δήμου, που στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο, όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη δίπλα μας με πάθος και αυταπάρνηση.
Στο Δήμο Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση συγκέντρωσε 2.231 ψήφους (+596 ψήφους από το 2019) και 6,84% (+2,35% από το 2019). Ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας έχουμε μια αύξηση 617 ψήφων, + 2,93%, ξεπερνώντας το 8% μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Για το αποτέλεσμα στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στο Δήμο Καλαμάτας είναι 9,3% και μέσα στην πόλη ξεπερνάει το 9,5%”.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι “τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι και στην Καλαμάτα ενισχύεται και σταθεροποιείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ”.
Και προσθέτει πως “αυτό σε συνθήκες που ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, κάτι που επιδρά και στην τοπική διοίκηση, όπου κυριαρχεί η συναλλαγή, το ρουσφέτι, η εξαγορά συνειδήσεων, το χαμήλωμα των προσδοκιών, η απόκρυψη του πραγματικού ρόλου της τοπικής διοίκησης. Παράλληλα οι συμμαχίες της δημοτικής αρχής όλα τα προηγούμενα χρόνια με τμήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΎΡΙΖΑ, ήταν παράγοντες που έδωσαν το μεγάλο ποσοστό του 59%”.
Μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι “έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από την αντιλαϊκή δημοτική αρχή της Καλαμάτας. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν”.
Καταλήγοντας, ενημερώνει ότι συνεχίζει με αγωνιστική αισιοδοξία, με λαϊκό γλέντι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (Αίθριο Β2, παραπλεύρως της Βιολογικής Αγοράς) με ζωντανή μουσική και φαγητό.