Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 15:15

22 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας

22 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας

Είκοσι δύο άτομα προσλαμβάνονται στον Δήμο Καλαμάτας για 8 μήνες, στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Πρόκειται για 5 οδηγούς και 17 συνοδούς απορριμματοφόρων.

Να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό.

Στις 20 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε εγκρίνει την πρόσληψη 24 συνολικά εργαζομένων, εργατών καθαριότητας, οδηγών και χειριστών μηχανημάτων, για 8 μήνες.

Τότε στην εισήγηση της υπηρεσίας αναφερόταν ότι “στο Τμήμα Αποκομιδής υπηρετούν 37 εργάτες (μόνιμοι και ΙΔΑΧ). Από αυτούς οι 22 μπορούν να εργασθούν σε απορριμματοφόρο όχημα ως εργάτες. Για να μπορούν να εκτελεσθούν όλα τα απαραίτητα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων απαιτούνται 39 εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να εργάζονται σε απορριμματοφόρο, συνεπώς υπάρχει έλλειμμα 17 εργατών συνοδών απορριμματοφόρου. Στο Τμήμα Οχημάτων υπηρετούν 29 οδηγοί (μόνιμοι και ΙΔΑΧ). Από αυτούς 18 μπορούν να εργαστούν ως οδηγοί απορριμματοφόρου, ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες είτε λόγω ειδικότητας είτε λόγω σχετικής υπηρεσιακής ανάγκης. Για να μπορούν να εκτελεσθούν όλα τα δρομολόγια της καθαριότητας και να εξυπηρετούνται οι καθημερινές ανάγκες μεταφοράς προσωπικού και εκτέλεσης εργασιών του δήμου είναι απαραίτητη η απασχόληση 23 οδηγών αποκλειστικά στην Καθαριότητα (οδηγοί απορριμματοφόρου), συνεπώς υπάρχει έλλειμμα 5 οδηγών απορριμματοφόρου”.

Γ.Σ.