Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 20:06

Δήμος Τριφυλίας: Ζητεί να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Ζητεί να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους

 

Την έκδοση ψηφίσματος για την ακύρωση της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στους Γαργαλιάνους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Το ψήφισμα κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης και αποστέλλεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή 62η (17/11/2023) συνεδρίασή του εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στους Γαργαλιάνους. Η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην περιοχή μας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους των Γαργαλιάνων αλλά και των γύρω χωριών, που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες, εργάτες, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking) και θα αναγκάζονται να μετακινούνται συχνά προς τα τραπεζικά υποκαταστήματα της Κυπαρισσίας διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα με πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική τους επιβάρυνση αλλά και την ασφάλειά τους.

Και αυτή η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας κινείται με βάση τους νόμους της αγοράς και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας. Το σχέδιό τους για μεγαλύτερη κερδοφορία περιλαμβάνει τη συμπίεση του κόστους λειτουργίας της, με κλείσιμο υποκαταστημάτων, απολύσεις-"σπρώξιμο" σε εθελούσια έξοδο των τραπεζοϋπαλλήλων και μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οι τραπεζικοί όμιλοι που ενισχύθηκαν από το κράτος όλα τα προηγούμενα χρόνια με υπέρογκα ποσά για την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, έχουν σήμερα το "ελεύθερο" να κλείνουν υποκαταστήματα υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή στην ύπαιθρο και αυτό έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας, έργα υποδομών, οδικό δίκτυο κ.ά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, του Εμπορικού Συλλόγου, όλων των φορέων, των κατοίκων των Γαργαλιάνων και των γύρω κοινοτήτων για τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Γαργαλιάνων και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ώστε να ακυρωθεί αυτό το κλείσιμο».

Κ.Μπ. 

 


NEWSLETTER