Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 13:05

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο Παναγιώτης Χειλάς: Δεν προσήλθε να ορκιστεί και εξέπεσε του αξιώματος

 

Αλλαγή έχουμε στη σύνθεση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ενώ εξέπασαν από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ο Παναγιώτης Θ. Χειλάς, επικεφαλής της παράταξης πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και ο πρώτος σύμβουλος της ίδιας παράταξης Βασίλης Χειλάς οι οποίοι δεν προσήλθαν  να ορκιστούν.

 

Ειδικότερα, με απόφαση του Εκλογοδικείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το οποίο εκδίκασε ένσταση και αντένσταση, δημοτικός σύμβουλος - εκπρόσωπος της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας εκλέγεται - ανακηρύχθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου -  ο Γιάννης Αναζίκος αντί του Βασίλη Λυγίζου. Ο Γ. Αναζίκος πήρε τελικά 818 ψήφους και ο Β. Λυγίζος 811.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας ο Γ. Αναζίκος αναμένεται να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος μεθαύριο Δευτέρα.

Η ένσταση του Γ. Αναζίκου (η αντένσταση ήταν του Β. Λυγίζου) ήταν η μοναδική που κατατέθηκε σε όλη τη Μεσσηνία από υποψήφιο σύμβουλο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

* Με αποφάσεις του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρη Κατσαρού εξέπεσαν από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ο επικεφαλής της “Νέας Δυναμικής” Παναγιώτης Θ. Χειλάς και ο αδελφός του Βασίλης (πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος σύμβουλος της παράταξης), γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στις έγγραφες προσκλήσεις “περί ορκωμοσίας αιρετών” και “δεν αποποιήθηκαν την εκλογή τουςμέσα στην προθεσμία που τίθεται από τον νόμο και οι επικαλούμενοι λόγοι αδυναμίας προσέλευσης για ορκωμοσία κρίθηκαν μη αποδεκτοί”.

Στη θέση τους αναμένεται να κληθούν και να ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι οι πρώτοι επιλαχόντες της παράταξης Ουρανία Δ. Κότση και Δημήτριος Λυμπερόπουλος.

*Ακόμα, από το αξίωμα του συμβούλου της Κοινότητας Ανθειας εξέπεσε ο Δημήτριος Φλέσσας (από την παράταξη Τζαμουράνη), που δεν προσήλθε να ορκιστεί και δεν αποποιήθηκε την εκλογή του

* Σε όλη την υπόλοιπη Μεσσηνία, από το αξίωμα του συμβούλου της Κοινότητας Ρωμανού εξέπεσε ο Ιωάννης Παναγιωτάτος (από τον συνδυασμό Καφαντάρη), που δεν προσήλθε να ορκιστεί και δεν αποποιήθηκε την εκλογή του.

Γ.Σ.