Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 21:30

Τριφυλία: Συνάντηση με ΔΕΔΔΗΕ για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Τριφυλία: Συνάντηση με ΔΕΔΔΗΕ για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις με εκπροσώπους δήμων του νομού, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας Γιώργος Καράμπελας και οι προϊστάμενοι Διονυσία Δράκου (μελετών - κατασκευών) και Αριστείδης Αποστολόπουλο (εκμετάλλευσης δικτύου), συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Αντώνη Βλάχο και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πρεβεζάνο.

Αρχικά και σε αυτή τη συνάντηση, εξετάσθηκαν θέματα συνεργασίας σε έκτακτες καταστάσεις και καταστροφές, τα οποία έχουν να κάνουν με τον συντονισμό των υπηρεσιών για την ταχύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση στα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Οπως αναφέρθηκε, η ήδη καλή συνεργασία στο παρελθόν θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την συμμετοχή του Γ. Πρεβεζάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού είναι επίσης τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πολύ καλά το δίκτυο της περιοχής Τριφυλίας. Επιπλέον ο αντιδήμαρχος Αντ. Βλάχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με το γραφείο ΔΕΔΔΗΕ Φιλιατρών, ιδιαίτερα δε με τον επικεφαλής εργοδηγό Β. Μαντά. Επιπρόσθετα ο κ. Βλάχος ενημέρωσε για τις επικείμενες διανοίξεις δρόμων στην παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας και ζήτησε να ληφθούν υπόψη κατά τη μελέτη νέων έργων υπογειοποιήσεων στην πόλη.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ ο διευθυντής Γ. Καράμπελας του εξέθεσε το πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για τις υπογειοποιήσεις που προγραμματίζονται για τις πόλεις των Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας, αποκλειστικά με δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, οι αρμόδιοι του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο ότι χθες ξεκίνησε πιλοτικά σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας, η μηνιαία καταμέτρηση των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας.