Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 12:40

Επαφές ΔΕΔΔΗΕ με τον Δήμο Οιχαλίας

Επαφές ΔΕΔΔΗΕ με τον Δήμο Οιχαλίας

 

Με τον εκπρόσωπο του Δήμου Οιχαλίας, τον αντιδήμαρχο Δανιήλ Βλαχόπουλο, ο ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του, στα γραφεία του στην Καλαμάτα με αρμοδίους αιρετούς των δήμων του νομού, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών.

Τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησαν ο διευθυντής του Γιώργος Καράμπελας και ο  Αριστεδίδης Αποστολόπουλο, προϊστάμενος Εκμετάλλευσης και Λειτουργίας Δικτύου.

Ο Γ. Καράμπελας ζήτησε να σταλεί λίστα με τις κρίσιμες υποδομές του Δήμου Οιχαλίας, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων κατά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις εκτεταμένων καταστροφών. Επιπλέον, ζήτησε από τον δήμο να αναλάβει την διαχείριση του πράσινου εντός των οικισμών και όπου απαιτείται η συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή του ρεύματος για λόγους ασφαλείας κατά το κλάδεμα, θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, όσον αφορά το εκτός των οικισμών κλάδεμα θα γίνεται από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος Οιχαλίας θα συνδράμει με μηχανήματα, κυρίως για διανοίξεις δρόμων και την εξασφάλιση πρόσβασης στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε περιπτώσεις κατολισθήσεων, χιονιού, πτώσεις δέντρων κλπ.

Τέλος, ο διευθυντής του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε να εξεταστεί από την πλευρά του δήμου, αν υπάρχει πρόβλεψη για παραπέρα αισθητικές αναπλάσεις στον Μελιγαλά, ώστε να μελετηθούν έργα υπογειοποιήσεων του εναερίου δικτύου σε συνέχεια του έργου στο κέντρο της πόλης, σημειώνοντας ότι αυτή την φορά δεν θα απαιτηθεί συμμετοχή του δήμου, αφού το κόστος θα βαρύνει αποκλειστικά τον ΔΕΔΔΗΕ.