Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 21:18

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ομόφωνο ψήφισμα για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ομόφωνο ψήφισμα για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ομόφωνο ψήφισμά του “καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει για την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχονται πλήρεις και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες κι επισκέπτες της Μεσσηνίας”.

Σε αυτό το ψήφισμα συμφώνησαν η δημοτική αρχή και η παράταξη Τζαμουράνη, που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν καταθέσει διαφορετικά ψηφίσματα και είχε δοθεί αναβολή. Σε αυτή, η δημοτική αρχή είχε διαφωνήσει με “ακραίες εκφράσεις” του ψηφίσματος που πρότεινε η μείζων μειοψηφία, το οποίο έκανε λόγο για αδιαφορία του υπουργείου και είχε καταθέσει δικό της ψήφισμα.

Οι “ακραίες εκφράσεις” που κόπηκαν, αφορούσαν τον καταλογισμό κυβερνητικών ευθυνών. Ηταν “η συνεχιζόμενη αδιαφορία” των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων, το ότι το Δ.Σ. “δεν θα ανεχτεί περαιτέρω την αδιαφορία και την αδράνεια εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΔΥΠΕ” και πως πλέον “δεν απαιτεί” αλλά καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει για την επίλυση των θεμάτων.

Στο ομόφωνα ψήφισμα για τα ζητήματα και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρεται:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει την βαθιά του ανησυχία προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για τις ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να αφουγκραστεί τις έντονες διαμαρτυρίες και την κραυγή αγωνίας του προσωπικού σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τμημάτων της νοσηλευτικής μονάδας, όπως τα ΤΕΠ και άλλων κλινικών λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα την παρατήρηση καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει σε γνώση μας εκτός από προβλήματα στη συνεχή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος και διαμαρτυρίες όσον αφορά τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας, με αποτέλεσμα ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν σε άλλες δομές υγείας εκτός Μεσσηνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει για την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχονται πλήρεις και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες κι επισκέπτες της Μεσσηνίας”.

“Εμείς θα συμφωνήσουμε, γιατί ο στόχος μας ήταν η ανάδειξη και η λύση των προβλημάτων”, παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης. Και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος δήλωσε πως “αν και light συφωνούμε”.

Γ.Σ.