Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 07:55

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Εντονη λογομαχία Λεβεντάκη - Κατρίτση

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Εντονη λογομαχία Λεβεντάκη - Κατρίτση

 

Σε έντονη λογομαχία μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άκη Κατρίτση εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, θυμίζοντας τις πρώτες συνεδριάσεις της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.

Ο κ. Λεβεντάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Κατρίτση με αφορμή την αναφορά του τελευταίου σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι ο δήμος έχει οφειλές στον ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά στην ουσία και για όσα είχαν ειπωθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι δέχθηκε βρόμικο πόλεμο από αυτόν με αφορμή το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε χρησιμοποιώντας εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον του. Για το θέμα του ΦΟΔΣΑ τόνισε ότι δεν είπε κανένα ψέμα και δεν υπήρχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή -«όταν αυτές βεβαιώνονται μέχρι να πληρωθούν χρειάζεται μια διαδικασία και δύο μέρες μετά το έγγραφο που δόθηκε στον κ. Κατρίτση αυτές είχαν πληρωθεί» τόνισε. Ωστόσο η επίθεση στον κ. Κατρίτση έγινε και σε προσωπικό επίπεδο με διάφορους χαρακτηρισμούς και αναφορές.

Για λίβελο του δημάρχου εναντίον του έκανε λόγο ο κ. Κατρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι ο βρόμικος πόλεμος έγινε από τον κ. Λεβεντάκη. «Με τον δήμαρχο Λεβεντάκη ασχολήθηκα και ό,τι έβλεπα έλεγα» σημείωσε λέγοντας ότι θέλει να έχει πάντα απέναντί του κάποιον να χτυπά για να κρύβει το λιγοστό του δημοτικού του έργου. Επίσης τόνισε ότι είναι ανέντιμο να αναφέρεται στην οικογένειά του. Ακολούθησε αντιπαράθεση του κ. Κατρίτση και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, με τον δεύτερο να διακόπτει τη συνεδρίαση, για να συνεχιστεί στη συνέχεια σε πιο ήπιους τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έντονη κόντρα Λεβεντάκη - Κατρίτση υπήρξε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, με την αρχή να γίνεται από τον κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας πως «αν μας θεωρεί χωριά και δε χρειαζόμαστε Αστυνομία τότε δε χρειάζεται να πληρώνουμε και φόρους. Ούτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να λέει τους αγρότες κοπρίτες». Ακόμη μίλησε για τα Τέμπη λέγοντας ότι «πήγαν να τα περάσουν έτσι, δεν θέλουμε αυτή την πατρίδα». Σε αναφορές του για έργα της περιοχής είπε ότι ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά δεν προχωρά, ούτε το λιμάνι του Μαράθου και το φράγμα χάνει το νερό του. 

Κ.Μπ.