Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:05

Επανέλεγχος επικίνδυνων κτισμάτων από τον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Επανέλεγχο επικίνδυνων κτισμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας αυτή την εβδομάδα, με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό.

Χαρακτηριστικά χθες υπήρξε ενημέρωση ότι η διευθύντρια Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου με έγγραφό της την 1η Απριλίου έδωσε εντολή, προκειμένου το Τμήμα Αυθαιρέτων και Επικινδύνων να διενεργήσει άμεσα, αρχής γενομένης από χθες, Τρίτη 2 Απριλίου και έως το τέλος της εβδομάδας, επανέλεγχο σε όλα τα επικίνδυνα κτίσματα, για τα οποία υπάρχουν πρωτόκολλα επικινδύνου οικοδομής, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί, καθώς και σε αυτά που έχει περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας ορατή επικινδυνότητα και κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων.

Αφορμή για τον επανέλεγχο, στον οποίο συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων του Τμήματος, στάθηκε το σεισμικό γεγονός που σημειώθηκε την 29η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της διευθύντριας Πολεοδομίας θα υπάρξει, επίσης, καταγραφή όλων των περιπτώσεων που δεν υπάρχει συμμόρφωση των ιδιοκτητών με τα προτεινόμενα μέτρα για άρση της ετοιμορροπίας τους, προκειμένου να επακολουθήσουν οι εκ του νόμου επιβαλλόμενες ενέργειες.

Σκοπός, όπως τονίζεται από την κ. Αγρίου, είναι η λήψη οποιουδήποτε μέτρου κρίνεται απαραίτητο για την αποσόβηση κινδύνου κατάρρευσης τμημάτων και γενικότερα κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περίοικων και των διερχομένων.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι άμεσα από την 29η Μαρτίου, οπότε και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου σε συνεργασία και συνεννόηση με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του, προέβησαν σε αυτοψίες σε σχολικές μονάδες του δήμου, κατά τις οποίες δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα.