Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 17:53

Η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην Καλαμάτα

 

Και ανήμερα το Πάσχα καθώς και κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών - αργιών της περιόδου, θα εργαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.

Συνεργεία της υπηρεσίας θα εργαστούν, προκειμένου να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε συνοικίες που δέχονται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας ενημέρωσε ότι την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει αποκομιδή σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων με 12 απορριμματοφόρα, την Κυριακή του Πάσχα με 6 οχήματα, τη Δευτέρα του Πάσχα με 10 οχήματα και την Τρίτη (αργία Πρωτομαγιάς) 6 οχήματα, με στόχο η πόλη να διατηρηθεί καθαρή.
Επιπλέον, ο δήμος απευθύνει έκκληση να μην γίνεται εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων ή φυτικών υπολειμμάτων, φαινόμενο που παρατηρείται σε περιόδους γιορτών.
Ταυτόχρονα συνεργεία του δήμου και εργολάβου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προχωρούν σε πλύσιμο υπόγειων κάδων και σε καλαθάκια στον αστικό ιστό και σε εκτεταμένους καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμους κλπ.).