Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 22:31

Η Κούβελα για υδροηλεκτρικό σταθμό ενέργειας στον Ταΰγετο

Η Κούβελα για υδροηλεκτρικό σταθμό ενέργειας στον Ταΰγετο

Τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας του θέματος της ίδρυσης και λειτουργίας υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Ταΰγετο, ζητεί η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Κούβελα.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Κούβελα στον πρόεδρο του Σώματος: «Παρακαλώ να εισάγετε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα , σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά την εγκατάσταση μονάδας υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα μεταξύ Λαδά και Καρβελίου στο "Λαδιώτικο Ρέμα".

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται με την ΟΧΕ Ταϋγέτου αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη και προστασία του ορεινού όγκου και κυρίως των υδάτινων πόρων που είναι πολύτιμοι και ευάλωτοι δεδομένης της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ένταξης του Δήμου Καλαμάτας στις κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030. Πρόσφατα σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας κατατέθηκαν παρατηρήσεις που υποδεικνύουν ελλείψεις στη σχετική μελέτη , όπως το γεγονός ότι δεν υφίστανται αρδευόμενες εκτάσεις και πολλά άλλα. Για τους ανωτέρω λόγους θα πρέπει να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια λόγω του επείγοντος και της κρισιμότητας του θέματος».