Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 17:30

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από Κουρτάκι έως Βελίκα

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από Κουρτάκι έως Βελίκα

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς ξεκίνησε το έργο βελτίωσης - αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από πηγές Μπάρκα στο Κουρτάκι έως Βελίκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Μεσσήνης, αυτό διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή αυτοψία που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Κοντοθανάση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με το έργο κατασκευάζεται νέο εξωτερικό δίκτυο μήκους 17 χλμ. Περίπου, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον που παρουσιάζει συχνές βλάβες και ένα τμήμα του είναι από αμίαντο. Από τις πηγές Μπάρκα υδρεύονται το Κουρτάκι, η Άνω Δροσιά, η Δροσιά, το Δάρα, ο Νερόμυλος, η Καρποφόρα, η Δάφνη, ο Ριζόμυλος και η Βελίκα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.803.225,81 ευρώ.

“Διαπιστώσαμε σήμερα πως ο ανάδοχος εκτελεί τις εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως”, δήλωσε ο δήμαρχος μετά την αυτοψία και παρατήρησε: “Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε την ορθή διαχείριση και διασφάλιση των υδατικών μας αναγκών, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν βασική μας επιδίωξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η περάτωση του οποίου θα καλύψει υδρευτικές ανάγκες που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο”.