Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 22:39

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την λογοθεραπεία σε Κορώνη και Πύλο

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την λογοθεραπεία σε Κορώνη και Πύλο

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας λογοθεραπείας, οργανώνονται το Σάββατο 25 Μαΐου στην Κορώνη και την Κυριακή 26 του μήνα στην Πύλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος: α) Στην Κορώνη θα πραγματοποιηθεί στο Μανιατάκειο Ίδρυμα, στις 6 το απόγευμα. Εισηγητές θα είναι λογοθεραπευτές - μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) και ο Βαγγέλης Μιχαήλ, παιδίατρος, τέως γιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων “Π. και Α. Κυριακού”.
β) Στην Πύλο θα πραγματοποιηθεί    στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, στις 11 το πρωί. Εισηγητές θα είναι λογοθεραπευτές - μέλη του ΣΕΛΛΕ.
Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ ως η πανελλαδική ημέρα λογοθεραπείας (ΠΗΛ) και γιορτάζεται, ανά την Ελλάδα, όλο τον Μάιο, με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον Τύπο και ατομικές συναντήσεις (συμβουλευτικοί σταθμοί) με επιστήμονες λογοθεραπευτές. Όλες οι δράσεις, στο πλαίσιο της ΠΗΛ, είναι δωρεάν για το κοινό. Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2024, προγραμματίζονται εκδηλώσεις (ενημερωτικές ημερίδες, αρθρογραφία στον Τύπο και διανομή έντυπου υλικού) σε περισσότερες από 10 πόλεις σε όλη την
Ελλάδα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη δήμων, ιδρυμάτων, συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων.