Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 21:50

Στο Μεταλυκειακό έτος ο Δήμος Τριφυλίας

Στο Μεταλυκειακό έτος ο Δήμος Τριφυλίας

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε την ένταξη του Δήμου Τριφυλίας στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας του σχολικού έτους 2024-2025 για συνολικό αριθμό δύο μαθητευόμενων, ειδικότητας Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στη σχετική εισήγηση: «Κατά την περίοδο 2024-2025, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα εφαρμόσει πρόγραμμα μαθητείας για τους μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο», το οποίο αναλαμβάνει να παράσχει ο εργοδότης στον μαθητευόμενο. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση του εργαστηριακού μαθήματος και των ημερών παρουσίας στον εργασιακό χώρο, όπως αυτά περιγράφονται στον οδηγό κατάρτισης της ειδικότητας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Επειδή θεωρούμε ότι ο δήμος μας πρέπει να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας και επειδή μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις των εργοδοτών/φορέων για την εκπαίδευση των μαθητευόμενων στον Δήμο Τριφυλίας παρακαλούμε το σώμα να πάρει απόφαση».

Κ.Μπ.