Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 21:16

Παρέμβαση Χανδρινού για τη στάθμευση στη Φαρών

Παρέμβαση Χανδρινού για τη στάθμευση στη Φαρών

 

Το θέμα της στάθμευσης που απαγορεύεται στην οδό Φαρών από Μητροπολίτου Μελετίου έως και μετά την Καίσαρη, όπου αφαιρούνται πινακίδες από αυτοκίνητα και ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία, έθεσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προχθές Τετάρτη.

Ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα της Τροχαίας προ τον δήμο από το 2023, που αποδέχονται το παρκάρισμα και στις δύο πλευρές της Φαρών και ρώτησε τη δημοτική αρχή, “γιατί συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και γιατί ο δήμος δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης απάντησε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα κι έχουν γίνει οι μετρήσεις, συντάσσεται μελέτη από το Τμήμα Συγκοινωνιών και θα είναι θέμα στο επόμενο Συμβούλιο, ώστε να νομιμοποιηθεί η στάθμευση και να μην υπάρχει πρόβλημα για τους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι έδωσε κατεύθυνση στο αρμόδιο Τμήμα να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ενημέρωσε, όμως, ότι υπάρχει παλιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί για την απαγόρευση της στάθμευσης. Κλείνοντας, παρατήρησε ότι πρέπει να γίνει μελέτη και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση να βγουν οι ταμπέλες και δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει αμέσως μετά την απόφαση.

Γ.Σ.