Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 12:28

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επανεκκινούν στην Καλαμάτα

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επανεκκινούν στην Καλαμάτα

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επανεκκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, από την οδό Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της εργολαβίας του δήμου του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ. Εργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σκοπός του έργου, σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας εντός του αστικού χώρου της πόλης της Καλαμάτας, όπου θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε συνολικά 230 επικίνδυνα σημεία. Προβλέπεται βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών και αντικατάσταση περίπου 4,7 χλμ. οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία.

Τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη της αναδόχου εταιρείας “Οδός ΑΤΕ” είχαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πραγματοποίησαν αυτοψίες στα σημεία όπου θα υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ

Οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα από την οδό Παπαφλέσσα και θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Λακωνικής, Σπάρτης, Μαυρομιχάλη, Μεσσηνιακής Γερουσίας, Αλαγονίας, Φάριος και Αθηνών.

Τη Δευτέρα, επίσης, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες βελτίωσης των διαβάσεων πεζών αρχικά από τις οδούς Πραξιτέλους, Φαρών, Ακρίτα και Κρήτης. Αφορούν αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ και εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων με ηλιακά πάνελ σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του έργου, η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί και θα γίνεται εναλλάξ τόσο στις ασφαλτοστρώσεις, όσο και στη βελτίωση των διαβάσεων. Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Μεσσηνιακής Γερουσίας/ Αλαγονίας/ Φάριος (στην περιοχή του κάστρου), όπου -λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών- για περίπου μία ημέρα η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω τοπικής παράκαμψης.

Ο δήμος παρακαλεί τους πεζούς και ιδιαίτερα τους οδηγούς να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

* Ανάδοχος του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας είναι η εταιρεία “Οδός Α.Τ.Ε.” με έκπτωση 49,82%!

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του έργου, έγιναν ασφαλτοστρώσεις στα Λέικα και τις οδούς

Αρτέμιδος, Λυκούργου, Ύδρας, Θεμιστοκλέους, Ηρώων και Κρήτης.