Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 08:09

Σκέψεις για επαναφορά της Ναυτικής Εβδομάδας Καλαμάτας

Σκέψεις για επαναφορά της Ναυτικής Εβδομάδας Καλαμάτας

 

«Στις ράγες» έχει μπει η συζήτηση για την επαναφορά της Ναυτικής Εβδομάδας Καλαμάτας.

Υστερα από ένα κενό διάστημα αρκετών χρόνων, γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις ώστε η διοργάνωση να επιστρέψει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, μετά το πέρας της Λευκής Νύχτας.

«ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ»

«Υπάρχει η σκέψη να γίνει μια συνεργασία κάποιων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ώστε να αναβιώσει εκ νέου η Ναυτική Εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα, καθώς βρισκόμαστε σε συζητήσεις» ανέφερε στην “Ε” o Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, Πλοίαρχος Νικόλαος Κωνσταντέλλης, εκτιμώντας πως θα ήταν μια καλή εξέλιξη η επαναφορά της διοργάνωσης για την πόλη, περνώντας μεταξύ άλλων το μήνυμα πως το καλοκαίρι στην Καλαμάτα συνεχίζεται, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση των Καλαματιανών με τη θάλασσα. Σε ερώτηση για το αν η Ναυτική Εβδομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για τη δημιουργία ενός Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης, οι δεσμεύσεις για το οποίο κατά το παρελθόν έχουν “πέσει” στο κενό, ο ίδιος είπε πως θα ήταν μια καλή εξέλιξη για την παραλιακή, γνωρίζοντας το έργο τόσο του Γιώργου Αγάτσα όσο και του Παναγιώτη Σοφικίτη, οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να δωρίσουν τις κατασκευές τους για το σκοπό αυτό. «Μέρος της δουλειάς άλλωστε του κ. Αγάτσα, κοσμεί τον 1ο όροφο του Λιμεναρχείου» υπενθύμισε.

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας όπου για τελευταία φορά είχε διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 2015 και νωρίτερα το 2008, περιελάμβανε μεταξύ άλλων πολιτιστικές δραστηριότητες, ανάδειξη των γαστρονομικών δυνατοτήτων που προσφέρει ο πλούτος των αλιευμάτων, δράσεις αναψυχής, αγώνες ιστοπλοΐας αλλά και ψαρέματος. Τις εντυπώσεις δε, είχε κλέψει η εντυπωσιακή επίδειξη με την αεροβατική ομάδα «Δαίδαλος», καθώς και η επίδειξη διάσωσης ναυαγών με ελικόπτερο.

Τ.Αν.