Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 11:31

"Οχι" Νίκα στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

"Οχι" Νίκα στο ψήφισμα  της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2013, δε δέχθηκε να συζητήσει το θέμα της διαθεσιμότητας - απόλυσης εργαζομένων στο Νοσοκομείο και να εκδώσει ψήφισμα που πρότεινε η "Λαϊκή Συσπείρωση", παρουσία εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αντιπρότεινε ευρεία συζήτηση στο Δ.Σ. για τα θέματα της υγείας σε 15 ημέρες. Παραδέχτηκε πως «δεν υπάρχει διαφωνία σ’ αυτά που προτείνετε, αλλά δεν μπορούμε να δούμε την κυβέρνηση ως μια εχθρική κάστα που ξεπουλάει».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας αρνήθηκε τη συζήτηση και την έκδοση του ψηφίσματος που προτεινόταν και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχτεί με μέτρα. Δε θα πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά να ενισχυθεί με προσωπικό. Είναι και ζήτημα ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Η αυτοδιοίκηση να έχει ένα λόγο στα ζητήματα υγείας, να μετέχει στο Δ.Σ. Να γίνει ευρύτερη συζήτηση για τη δημόσια υγεία και τα προνοιακά. Να συζητήσουμε σε 15 ημέρες από τώρα».
Οι παριστάμενοι εργαζόμενοι με τον πρόεδρο του σωματείου Λευτέρη Πουρνάρα αντέδρασαν, σημειώνοντας ότι «σε 15 ημέρες θα έχουμε απολυθεί». Ο δήμαρχος επέμεινε πως «δε δεχόμαστε συζήτηση» και φανερά εκνευρισμένος από τις αντιδράσεις παρατήρησε: «Με αυτή τη μορφή συνδικαλισμού φτάσαμε έως εδώ. Να πάτε στην ΚΟΒΑ να συζητήσετε, θα μείνετε μόνοι σας».
Στο προτεινόμενο ψήφισμα, αφού γινόταν λόγος για το νέο πακέτο διαθεσιμότητας - απολύσεων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, σημειωνόταν μεταξύ άλλων: «Οχι μόνο δεν περισσεύουν, αλλά υπάρχει και έλλειψη στο συγκεκριμένο κλάδο. Πρόσφατα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου είχε αναδείξει προβλήματα στο συγκεκριμένο χώρο που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, τα ασθενοφόρα καρμανιόλες, τις απλήρωτες διακομιδές. Το ζήτημα για το λαό της Καλαμάτας θα είναι τεράστιο, καθώς θα βαρύνει τη δικιά του τσέπη η μεταφορά των ασθενών με το κόστος αυτή τη στιγμή να ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά διακομιδή (για κοντινές εντός νομού αποστάσεις). Να μην περάσει καμία διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση για κανέναν εργαζόμενο. Οχι στο ξεπούλημα του Νοσοκομείου».