Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 16:06

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στο επίκεντρο ύδρευση και αγορά ακινήτου

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στο επίκεντρο ύδρευση και αγορά ακινήτου

Με την αγορά ακινήτου (οικόπεδο μετά του κτίσματος) για την μετεγκατάσταση των γραφείων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με την έγκριση του πρακτικού της επιτροπής, πρόκειται να ασχοληθεί το Δ.Σ. της επιχείρησης την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστούν και θέματα που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης, όπως: Οι υπηρεσίες ανέλκυσης και καθέλκυσης υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων για την Δημοτική Ενότητα Αρφαρών με την διαδικασία της έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας
στον Δήμο Καλαμάτας. Οι αντικαταστάσεις και επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης σε κοινότητες. Η νέα υδρομάστευση και αναβάθμιση αγωγού τροφοδοσίας ύδρευσης στην Κοινότητα Νέδουσας. Το δίκτυο υδροδότησης στην Κοινότητα Πολιανής. Τις επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης εκτός σχεδίου με συμμετοχή ιδιωτών.
Ακόμα, το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ την ερχόμενη Παρασκευή θα ασχοληθεί με: Την προμήθεια φυγοκεντρικού διαχωριστή (decanter) για την Μονάδα Αφυδάτωσης της Ε.Ε.Λ Καλαμάτας. Την έγκριση δαπάνης νομικής υποστήριξης πρώην πρόεδρου της επιχείρησης. Τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης δικτύων αποχέτευσης στη Δ.Ε. Καλαμάτας. Την παροχή υπηρεσιών χειριστή μηχανημάτων έργου - οδηγού στην επιχείρηση.