Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 11:00

Ο Κανάκης για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα

Ο Κανάκης για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα

Την “επανάληψη υπόσχεσης του υπουργού, γιατί τα ίδια είχε υποσχεθεί και το 2020” και την “επανάληψη υπόσχεσης του δημάρχου σε τοπικούς προέδρους”, επικρίνει σε σχόλιο του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Βασίλης Κανάκης, πολιτικός μηχανικός, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικά ο Β. Κανάκης σημειώνει:

“Πόσο αδόκιμη και σουρεαλιστική μπορεί να φαντάζει αυτή η πρόταση;

Επανάληψη υπόσχεσης του υπουργού Δημόσιας Τάξης στον δήμαρχο Καλαμάτας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Επανάληψη υπόσχεσης, γιατί τα ίδια είχε υποσχεθεί και το 2020.

Επανάληψη υπόσχεσης του δημάρχου σε τοπικούς προέδρους που, αν και ουσιαστικά δεν έχει λύσει κανένα ζήτημα στις τοπικές τους κοινότητες, εξακολουθούν να ελπίζουν.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας έρμαιο των κομματικών του προτιμήσεων, θα έλεγε κάποιος λιγότερο καλόπιστος, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό για την πόλη μας και αρκείται στην προσπάθεια, σε αμήχανα χαμόγελα και σε φωτογραφίες.

Σε αντιδιαστολή όλων των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί πως ο αείμνηστος δήμαρχος Κώστας Κουτουμάνος κατά την διάρκεια της 7ετίας των συνταγματαρχών κατάφερε να αντισταθεί στην πρόθεση να μετατραπεί η Ανατολική Παραλία

Καλαμάτας σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η τεράστια προσωπικότητά του σε συνδυασμό με ουσιαστική αγάπη για τον τόπο και με τη βοήθεια και άλλων τοπικών παραγόντων, συνετέλεσαν στο να σωθεί η πόλη από βέβαια παρακμή και μαρασμό.

Καθίσταται επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στην αυτοδιοίκηση”.