Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 12:15

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Εγκριση συμμετοχής σε πρόγραμμα δακοκτονίας

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Εγκριση συμμετοχής σε πρόγραμμα δακοκτονίας

Τη συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στο πρόγραμμα δακοκτονίας, με δολωματικούς από εδάφους ψεκασμούς για την τριετία 2025-2026-2027, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Γαλιάτσου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, το πρόγραμμα δακοκτονίας θα εφαρμοστεί σε 62 κοινότητες, ενώ 8 κοινότητες ήταν αρνητικές στην εφαρμογή του. Πρόκειται για τον Πολύλοφο, τη Βούταινα, την Πελεκανάδα, το Στρέφι, τη Δροσιά, το Κόκκινου, τη Λυκίσσα και τον Νερόμυλο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος σχολίασε ότι “η καλή λειτουργία της δακοκτονίας ενδιαφέρει τους αγρότες”. Και ζήτησε οι πρόεδροι να ενημερώνουν τον κόσμο, για να παρακολουθεί τους ψεκασμούς, καθώς, όπως εκτίμησε, “παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα της δακοκτονίας ο τρόπος παρακολούθησης “.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι είναι ωφέλιμο το πρόγραμμα δακοκτονίας. Ενημέρωσε πως “η Περιφέρεια χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την τεχνολογία, για να παρακολουθεί το πρόγραμμα, την ώρα που εφαρμόζεται, σε 180 σημεία” κα παρατήρησε ότι “η καλύτερη δακοκτονία είναι ο στόχος όλων”.