Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 19:00

Ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης από το Πράσινο Ταμείο

Ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης από το Πράσινο Ταμείο

Το Πράσινο Ταμείο αποφάσισε την έγκριση της πρότασης του Δήμου Μεγαλόπολης για το έργο: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Μεγαλόπολης» στο πλαίσιο της δράσης «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024» στον άξονα προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Περιοχών σε ΟΤΑ Α΄βαθμού με περιαστικά δάση», με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης στις 8 Ιουλίου 2024 αποφάσισε την αποδοχή της εν λόγω χρηματοδότησης.

Σε δηλώσεις του, για αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου να
δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες θα γίνουν τόσο στην πόλη της Μεγαλόπολης, όσο και σε χωριά του δήμου μας, τα οποία έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση γιατί πρώτο μέλη μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος , η ζωή και η περιουσία των συμπολιτών μας, σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της κλιματικής κρίσης και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών. Αξιοποιούμε ένα διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή τη φορά για την πυροπροστασία περιοχών του δήμου μας. Παραμένουμε σε εγρήγορση, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».