Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 12:40

Εκκληση από τον Δήμο Καλαμάτας για τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας

Εκκληση από τον Δήμο Καλαμάτας για τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας

 

Εκκληση στους δημότες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, να αποφεύγουν να απορρίπτουν τα σκουπίδια τους, άλλες ώρες πλην αυτών που ορίζονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας, απευθύνει η Διεύθυνση Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας.

Η απόρριψη των σκουπιδιών γίνεται πάντα μετά τη δύση του ήλιου, ποτέ κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς η αποκομιδή από τα απορριμματοφόρα ξεκινάει τις βραδινές ώρες.

Η υπηρεσία υπενθυμίζει ότι οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους μέσα σε ανθεκτικές σακούλες, πάντα κλειστές, και πάντα η απόρριψη να γίνεται μέσα στους κάδους και σε καμία περίπτωση εκτός. Αν ο κάδος είναι γεμάτος πρέπει να αναζητούμε τον πλησιέστερο άδειο.

Όσον αφορά τα ογκώδη αντικείμενα (π.χ. στρώματα κλπ.) και για ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει προηγουμένως ο δημότης να ενημερώνει την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 27210-22441, ώστε να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση και να περάσει από το σημείο το ειδικό φορτηγό του δήμου για να παραλάβει τα ογκώδη.

Όσον αφορά τα κλαδέματα, πρέπει να παραμένουν στον κήπο, ώστε να αποσυντίθενται και να χρησιμοποιούνται ως βελτιωτικό εδάφους, ενώ τα μεγάλα τμήματα πρέπει να μεταφέρονται με ίδια μέσα των δημοτών στο χώρο εναπόθεσης, που έχει οριστεί από το Δήμο Καλαμάτας για τη διαχείριση των κλαδεμάτων.