Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 13:46

Επιχορηγήσεις Συλλόγων από τον Δήμο Καλαμάτας: Βολές αντιπολίτευσης για κριτήρια και «αλμυρά» ηχητικά

Επιχορηγήσεις Συλλόγων από τον Δήμο Καλαμάτας: Βολές αντιπολίτευσης για κριτήρια και «αλμυρά» ηχητικά

 

Μια καταγραφή όλων των συλλόγων και τον φορέων που επιχορηγεί ο Δήμος ζήτησε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης στη χθεσινή Δημοτική Επιτροπή, με αφορμή την «Εξειδίκευση πιστώσεων για την οικονομική ενίσχυση συλλόγων», δίχως όπως είπε να έχει παρατηρηθεί κάποια ανταπόκριση.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για μια κατηγοριοποίηση και μια θέσπιση κριτηρίων προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να είναι κατά το δυνατόν και σύμφωνα με τις αντοχές του προϋπολογισμού πιο δίκαιος και πιο διαφανής απέναντι στα σωματεία και στους συλλόγους. «Οσο αυτά τα αιτήματα δεν έχουν ανταπόκριση, δεν μας δίνετε τη δυνατότητα να ψηφίζουμε υπέρ» είπε χαρακτηριστικά. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός εστίασε αρχικά στην εξειδίκευση πίστωσης ποσού ύψους 4.000 ευρώ για την επιχορήγηση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Νέος Άρις, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα τουρνουά. Ο ίδιος, έκανε λόγο για ένα υπέρογκο πόσο, σε σχέση με τις διορθωτικές κινήσεις που ζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- για τον αγωνιστικό χώρο, λέγοντας πως τέτοιες επιχορηγήσεις δεν στηρίζουν εν προκειμένω τον Αρι αλλά συγκεκριμένα ένα σωματείο. Παράλληλα, ο κ. Χανδρινός στάθηκε στα έξοδα των συλλόγων, προκύπτοντας πως παίρνουν εξωπραγματικές προσφορές για ηχητικά. Ο ίδιος, μετέφερε παράπονα από ανθρώπους συλλόγων,  οι οποίοι όπως είπε πρέπει να πληρώσουν 2-3.000 χιλιάδες ευρώ για να νοικιάσουν 4-5 ηχεία, θυμίζοντας οι τιμές αυτές μια… αγορά συσκευών, παρά ενοικίαση. «Ουσιαστικά οι σύλλογοι δεν ζητούν χρήματα για να υλοποιηθεί η εκδήλωση, αλλά για να μπορέσουν να την καλύψουν ηχητικά. Τα χρήματα που δίνουμε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, δεν πάνε πραγματικά στο να βελτιωθεί η ποιότητα του θεάματος, αλλά προορίζονται στην πληρωμή κάποιων» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για μονοπώλιο. Απατώντας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε πως δεν μπορεί ο Δήμος να υποδείξει στους επιχειρηματίες ποια τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθήσουν, λέγοντας πως ο εκάστοτε σύλλογος μπορεί να διαπραγματευτεί ώστε να καθοριστεί η τιμή. «Δεν είναι δική μας δουλειά, η ίδια η αγορά διαμορφώνει τις τιμές» συμπλήρωσε, σχολιάζοντας πως οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών συλλόγων μπορούν να φέρουν απ’ όπου θέλουν ηχητικά.

Αναλυτικά, η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την εξειδίκευση πίστωσης:

-Ποσού ύψους 4.000 ευρώ για την επιχορήγηση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Νέος Αρις, για τη διοργάνωση διήμερου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με τη μορφή τουρνουά στις 10 και 11 Αυγούστου, στο δημοτικό γήπεδο Άριος.

-Ποσού ύψους 1.000 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Μαντίνειας “Μαντιναίοι”, για τη διοργάνωση της γιορτής λαδιού, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου.

-Ποσού ύψους 2.000 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Παράδεισος Καλαμάτας",για τη διοργάνωση της εκδήλωσης “Αρτος – Οίνος – Ελαιον”.

-Ποσού ύψους 500 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλαγονίων, την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης - εκδήλωσης για τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης στην  Αλαγονία.

-Ποσού ύψους 1.000 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρτεμισίας, για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης και την διοργάνωση παραδοσιακού πανηγυριού του 15Αύγουστου στην Αρτεμισία.

-Ποσού ύψους 700 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λαδαίων, για την διοργάνωση εκδήλωσης μετά το πέρας των σεμιναρίων εκμάθησης παραδοσιακού αργαλειού.

-Ποσού ύψους 700 ευρώ για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πηγών,  για την διοργάνωση της γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πηγών, στις 29 και 30 Ιουνίου.

Τ.Αν.