Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 14:16

Χανδρινός: "Ανύπαρκτη χρηματοδότηση για ανάπλαση ανατολικής πόλης"

Χανδρινός: "Ανύπαρκτη χρηματοδότηση για ανάπλαση ανατολικής πόλης"

 

"Ανύπαρκτη η χρηματοδότηση για την ανάπλαση της ανατολικής πόλης" σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” και μέλος της επιτροπής παρακολούθησης για την ανάπλαση του ανατολικού κέντρου Καλαμάτας Σπύρος Χανδρινός.

Ο κ. Χανδρινός χαρακτηριστικά αναφέρει: “Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης οφείλουν όταν απευθύνονται στους πολίτες να μιλούν την γλώσσα της αλήθειας! Να μην δημιουργούν φρούδες ελπίδες και να απέχουν από τις πολιτικές πρακτικές του λαϊκισμού  και της  άσκοπης υποσχεσιολογίας! 

Αυτές τις λογικές  προσπάθησε να εφαρμόσει και η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο ζήτημα που αφορά την ανάπλαση των 100 στρεμμάτων στο ανατολικό κέντρο της πόλης!”.

Και συνεχίζει: “Ο δήμαρχος Καλαμάτας αντί να πει την αλήθεια ξεκάθαρα, ότι δηλαδή για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν χρήματα ΜΟΝΟ  για τις μελέτες, αφού η εκπόνηση μελετών  είναι το μοναδικό έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" με προϋπολογισμό 385.000 ευρώ, παρουσιάζει ως ενταγμένο έργο και την υλοποίηση των εργασιών της ανάπλασης! Φτάνει μάλιστα στο σημείο να αναφέρει και το κόστος των εργασιών, αφήνοντας την εντύπωση ότι άμεσα θα διατεθούν στην Καλαμάτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (25.000.000 ευρώ) για την δημοπράτηση τους! Την αλήθεια για την έλλειψη πόρων για την υλοποίηση του έργου εξέφρασε στην πρόσφατη ημερίδα και η ίδια η μελετητική ομάδα!”.

Καταλήγοντας ο κ. Χανδρινός επισημαίνει: “Θα ήταν πιο φρόνιμο ο κύριος Βασιλόπουλος να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση των μελετών, αφού με ευθύνη του δήμου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και συνεχώς χορηγούνται παρατάσεις, και να σταματήσει να προσπαθεί να παραπλανεί τους πολίτες με  δήθεν εντάξεις ανύπαρκτων έργων, σε ανύπαρκτες χρηματοδοτήσεις!

Καλώ τον δήμαρχο εάν όντως έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την υλοποίηση της ανάπλασης της ανατολικής πόλης να μας δείξει αυτή την απόφαση ένταξης του έργου αξίας πολλών εκατομμυρίων...”.