Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 10:50

Επτά άτομα έμειναν στη Δημοτική Αστυνομία της Καλαμάτας

Επτά άτομα έμειναν στη Δημοτική Αστυνομία της Καλαμάτας

 

Από μόλις επτά άτομα απαρτίζεται πλέον η Δημοτική Αστυνομία στην Καλαμάτα.

Όπως ανέφερε στην “Ε” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας, έπαυσαν τα καθήκοντα των διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούσαν χρέη δημοτικών αστυνομικών, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αστυνομία να μετράει απώλειες οκτώ ατόμων.

Ο ίδιος, σημείωσε πως αν δεν βγει νέα Νομοθετική Ρύθμιση πριν το κλείσιμο της Βουλής για να επανέλθουν για ένα χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις, η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη, μιας και με το ανθρώπινο δυναμικό που έχει απομείνει οι περιπολίες δεν αρκούν για να καλύψουν τα προβλήματα και τις καταγγελίες που γίνονται σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Δρούγας προχώρησε στην επισήμανση αυτή, ύστερα από ερώτηση της “Ε”, για ποιό λόγο δεν υπάρχει διακριτική παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου αλλά και σε πεζοδρόμους όπως της Αριστομένους, στους οποίους παρατηρούνται σκηνικά ανομίας από ποδηλάτες, αδιαφορώντας για τις σημάνσεις του Δήμου Καλαμάτας.

«Αν αναλογιστούμε και το γεγονός πως η Καλαμάτα έχει το καλοκαίρι αυξημένη επισκεψιμότητα, είναι φύσει αδύνατον να καλυφτούν όλες οι καταγγελίες» συμπλήρωσε ο κ. Δρούγας, εκτιμώντας πως με δυναμικό 15 ατόμων -εφόσον επιστρέψουν οι διοικητικοί υπάλληλοι- οι περιπολίες θα ενισχυθούν άμεσα.

Τ.Αν.