Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 15:46

To «Go Kalamata» επανέρχεται μετά από δύο χρόνια αδράνειας

To «Go Kalamata» επανέρχεται μετά από δύο χρόνια αδράνειας

 

Με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου και να προσελκύσει επισκέπτες μέσα από τον μαγικό κόσμο των social media ετοιμάζεται να επανεκκινήσει η σελίδα «Go Kalamata – Τουριστική Προβολή Δήμου Καλαμάτας» του Τμήματος Τουρισμού.

Η εν λόγω σελίδα η οποία δημιουργήθηκε το 2020, ήταν ανενεργή από τις 15 Ιουλίου του 2022, προκύπτοντας τις τελευταίες εβδομάδες ορισμένες νέες αναρτήσεις έως ότου ξεκινήσει η παραγωγή πρωτότυπου υλικού, σε ένα πιο επαγγελματικό, τακτικό και στοχευόμενο επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως τα θέματα με τίτλο «Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου (φωτογραφίες, βίντεο) για την τουριστική προβολή του Δήμου Καλαμάτας» και «Υποστήριξη και λειτουργία των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας, ώστε το project να ξεκινήσει, έστω και εν μέσω της θερινής σεζόν όπου οι περισσότεροι τουρίστες έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου είχε διευκρινίσει πως η συγκεκριμένη σελίδα επανεργοποιήθηκε, με σκοπό την δημιουργία νέου περιεχομένου για την τουριστική προβολή της πόλης με δαπάνη ύψους 12.400,00 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 17.980,00 ευρώ στη δεύτερη. Ο ίδιος, είχε ενημερώσει πως η δαπάνη στην “Υποστήριξη και λειτουργία” θα φτάσει (έως) το προαναφερόμενο ποσό και αυτό και θα εξαρτηθεί από τον αντίκτυπο που θα έχει το σχετικό υλικό. Στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής ο Δήμος Καλαμάτας ενδιαφέρεται για την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, για την τουριστική προβολή του Δήμου καθώς και για την υποστήριξη και λειτουργία των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του. Η παρεχόμενη υπηρεσία αφορά τη συνέχεια της υποστήριξης και λειτουργίας των τουριστικών καναλιών και της τουριστικής καμπάνιας του «Go Kalamata», μεταξύ άλλων με χορηγούμενες διαφημίσεις και διαφημιστικές καμπάνιες, ώστε να προσελκύσει νέο κοινό, βάση ενδιαφερόντων, ηλικίας, τοποθεσίας κ.α..

 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Σχετικά με την εξέλιξη της σελίδας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε στην “Ε” πως αναμένονται οι τυπικές υπογραφές με τον ανάδοχο που θα τρέξει το συγκεκριμένο project, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η σελίδα να μπει σε νέα τροχιά. «Μεταξύ άλλων, θα αναρτώνται φωτογραφίες, βίντεο, αφίσες ενώ αν είναι προγραμματισμένα σημαντικά γεγονότα όπως πρόσφατα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα δημοσιεύονται και αυτά» πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη σελίδα θα την τρέξει σε πρώτο πλάνο για ένα χρόνο. «Αν βάση αποτελεσμάτων και στατιστικών μείνουμε ικανοποιημένοι θα ανανεωθεί η σύμβαση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει κάποια αλλαγή» πρόσθεσε. Σε ερώτηση της “Ε” για το αν η προβολή θα αλλάζει κάθε φορά ύφος, ανάλογα με τις συνθήκες, ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε πως στο κάδρο θα μπουν οι ομορφιές περιοχών του Δήμου Καλαμάτας, μέσα από συγκεκριμένες δημοσιεύσεις ανά εβδομάδα και κατ’ επέκταση ανά μήνα. «Οι λήψεις θα αναδεικνύουν κάθε εποχή μέσα από τις ανάλογες τοποθεσίες όπως ο Ταΰγετος, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τα χρώματα της φύσης, έτσι ώστε να γίνει ευρέως γνωστό πως η Καλαμάτα δεν είναι ιδανική μόνο για το καλοκαίρι αλλά ενδείκνυται για τουρισμό και τις τέσσερις εποχές» υπογράμμισε.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε ότι έχει να κάνει με την νέα ιστοσελίδα στην οποία θα προβάλλονται οι εκδηλώσεις της περιοχής, ο Γιώργος Λαζαρίδης ενημέρωσε πως θα παρουσιαστεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών. Ο ίδιος, επισήμανε πως θα προβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τα αθλητικά γεγονότα. «Οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες στο Δήμο Καλαμάτας για το διάστημα που τους ενδιαφέρει, ώστε να κάνουν το πρόγραμμά τους» πρόσθεσε, λέγοντας πως το καλεντάρι αυτό θα βοηθήσει στο να μην συμπίπτουν events στην ίδια ημερομηνία, έτσι ώστε να προκύπτει ένας πιο ομοιόμορφος προγραμματισμός σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς.

Τ.Αν.