Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 18:04

Δράση του ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας με οδηγίες προστασίας για το καλοκαίρι

Δράση του ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας με οδηγίες προστασίας για το καλοκαίρι

 

Δράση για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, με θέμα “Οδηγίες προστασίας για το καλοκαίρι από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης”, οργάνωσε το Εργαστήρι Περιβάλλοντος και Επιστημών των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, σε συνέχεια του πρότζεκτ που διεξήχθη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους “Προστατεύουμε τις θάλασσές μας”, οι εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου Περιβάλλοντος κι Επιστημών μετέφεραν στα παιδιά τις οδηγίες που έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για να προετοιμαστούν για ένα ασφαλές καλοκαίρι. Η ενημέρωση που έγινε, αφορούσε την αντιμετώπιση, την προστασία και την πρόληψη  από το φαινόμενο του καύσωνα, τη θερμοπληξία, τον πνιγμό και το ναυάγιο. Επιπλέον, μίλησαν για τον σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουμε προς το θαλάσσιο περιβάλλον, την παραλία και τη θάλασσα, κατά τις επισκέψεις μας σε αυτό.

Σκοπός της δράσης ήταν η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τον άνθρωπο και για τον πλανήτη.

Στόχοι της δράσης ήταν η από μικρή ηλικία εκπαίδευση των παιδιών και η ενεργοποίησή τους σε δράσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την οικολογία και την περιβαλλοντική ευαισθησία.