Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 09:20

Κραυγή αγωνίας και από το Δήμο Οιχαλίας: “Να φτάσει μέχρι την Τσακώνα, ο δρόμος Πάτρα - Πύργος”

Κραυγή αγωνίας και από το Δήμο Οιχαλίας: “Να φτάσει μέχρι την Τσακώνα, ο δρόμος Πάτρα - Πύργος”

 

Να φθάσει μέχρι την Τσακώνα ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας, επισημαίνοντας την “επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί ένας δρόμος που θα διασφαλίσει το αυτονόητο για όλους του διερχόμενους οδηγούς. Την ασφάλειά τους”.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Παρασκευής στη Ελαία, όπου 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τονίζει πως “ο οδικός άξονας Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, καθώς ο φόρος αίματος είναι κάτι περισσότερο από βαρύς ως σήμερα”.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του σημειώνει: “Ο Δήμος Οιχαλίας ενώνει τη δική του κραυγή αγωνίας με εκείνη που εύλογα υψώνει ο Δήμος Τριφυλίας και φορείς της Μεσσηνίας, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, ζητώντας επιτακτικά, εδώ και καιρό, να φτάσει μέχρι την Τσακώνα, ο δρόμος Πάτρα - Πύργος.

Ο οδικός άξονας Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, καθώς ο φόρος αίματος είναι κάτι περισσότερο από βαρύς ως σήμερα, με χαρακτηριστικό το τελευταίο δυστύχημα, όπου ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες, καθώς ντεραπάρισε νταλίκα, καταπλακώνοντας δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και ένας ακόμη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, αφού εν έτει 2024 δεν έχουν ολοκληρωθεί αρκετοί οδικοί άξονες που εγκυμονούν κινδύνους, όπως αυτός από τον Πύργο στο Καλό Νερό και μέχρι την Τσακώνα.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης για την οποία γίνεται πολύς λόγος, της προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Τριφυλίας που πρωτοπορεί στον κλάδο, της ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Οιχαλίας που διεκδικεί την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, αλλά και επενδυτών στο φόντο της απολιγνιτοποίησης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί ένας δρόμος που θα διασφαλίσει το αυτονόητο για όλους του διερχόμενους οδηγούς. Την ασφάλειά τους.

Ο Δήμος Οιχαλίας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και υπόσχεται να διεκδικήσει ακόμη πιο δυναμικά στη συνέχεια, την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου άξονα. Ήδη άλλωστε, έχει πράξει τα δέοντα από πολύ νωρίς, εκδίδοντας και σχετικά ψηφίσματα. Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στις 8 Νοεμβρίου 2021, εξ αφορμής της επικείμενης τότε, έναρξης των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, αποφάσισε ομόφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε να επισημάνει την ανάγκη να συνεχιστεί ο δρόμος μέχρι Τσακώνα.

Ανάλογο ψήφισμα είχε εκδοθεί και το 2019, αφού ο Δήμος Οιχαλίας χαρακτήριζε και επιμένει σε αυτήν την κατεύθυνση, έργο πνοής το συγκεκριμένο έργο για όλη τη Μεσσηνία.

«Ο τουρισμός, η παραγωγή, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη γενικότερα, δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς υποδομές και ένα κράτος που σκύβει στα προβλήματα του πολίτη», σημειώνει η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία εύχεται να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο και να μεριμνήσουν από κοινού οι φορείς για την υλοποίηση του δρόμου από τον Πύργο μέχρι και την Τσακώνα”.