Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 08:47

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Να δοθεί ειλικρινής απάντηση για το Πύργος - Τσακώνα

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Να δοθεί ειλικρινής απάντηση για το Πύργος - Τσακώνα

 

Μια ειλικρινή απάντηση για το πότε θα γίνει το έργο της Ολυμπίας Οδού στο πολύπαθο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, ζήτησε από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Ελαία, όπου 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το θέμα έθεσε προς συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και ο δήμαρχος δήλωσε ότι “ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενώσουμε για ακόμα μια φορά τις φωνές μας, όλοι μαζί”, για μια ειλικρινή απάντηση για το πότε θα γίνει το έργο.

Αναλυτικά, ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε πως “παρά τις πολλές υποσχέσεις που έχουν δοθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα”. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία που πήραν οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Μεσσηνίας και της Ηλείας για τη διεκδίκηση ξανά της κατασκευής αυτού του τμήματος. Μίλησε για “αναγκαιότητα για ασφάλεια, για το τμήμα που θα συνδέσει πιο γρήγορα τη βόρεια Μεσσηνία με την Καλαμάτα και τους δύο αυτοκινητόδρομους” και για “δίκαιη η διαχρονική διεκδίκηση και πρέπει σε κάθε περίπτωση να την στηρίξουμε”.

Τέλος, ο Β. Τζαμουράνης κάλεσε τον δήμαρχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και να διεκδικήσουν “μαζί με τους άλλους φορείς την ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα”.

“Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τον αιματοβαμμένο δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα”, ανέφερε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Παρότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του για την ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου και κυρίως για την ασφάλεια των μετακινήσεων,

είναι ένας δρόμος για τον οποίο οι υποσχέσεις αποτελούν μνημειώδεις αναφορές αποτυχίας του σύγχρονου κράτους. Μπορεί οι αντιδράσεις να έφεραν, μετά από πολλά χρόνια, αποτελέσματα για το τμήμα Πάτρα - Πύργος, ωστόσο, από τον Πύργο έως την Τσακώνα ακόμα μελετάμε. Οι μελέτες που αναθεωρούνται, προσθέτουν νέα θύματα στον βωμό της ασφάλτου”.

Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι “ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενώσουμε για ακόμα μια φορά τις φωνές μας, όλοι μαζί οι Περιφέρειες και δήμοι της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, οι φορείς και οι κάτοικοι απαιτώντας στοιχειώδη σεβασμό και μια ειλικρινή απάντηση. Οχι για το αν θα φτιαχθεί ο δρόμος, αλλά για το πότε θα γίνει”.

Διαβεβαίωσε πως “στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, η παρουσία μας θα είναι δυνατή” κι ενημέρωσε ότι “σε επίπεδο ΠΕΔ είμαι σε επικοινωνία με τον φίλο και συνάδελφο. πρόεδρο από τη Δυτική Ελλάδα, τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο για να υποστηρίξουμε την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός σύγχρονου ασφαλούς οδικού άξονα μέχρι την Τσακώνα και με δικές μας παρεμβάσεις”.