Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 18:52

Ξεκίνησε και πάλι η ανασκαφή στην Υπαπαντή - Διπλής κατεύθυνσης προσωρινά Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος (βίντεο)

Ξεκίνησε και πάλι η ανασκαφή στην Υπαπαντή - Διπλής κατεύθυνσης προσωρινά Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος (βίντεο)

Επανεκκίνησαν σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου οι εργασίες για την ανασκαφή των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

Ταυτόχρονα από σήμερα, ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στους δρόμους της περιοχής, νότια της Υπαπαντής.

Ειδικότερα, με τη συνδρομή μικρού μηχανήματος έργου και παρουσία νεαρών αρχαιολόγων κι εργατών η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ξεκίνησε το σκάψιμο για τις ανασκαφικές εργασίες στο οδόστρωμα της Χρυσοστόμου Θέμελη, όπως είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Εργασίες που αναμένεται να διαρκέσουν 2 μήνες, τουλάχιστον.

Λόγω των ανασκαφικών εργασιών άρχισε η εφαρμογή των εγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, γι’ αυτό στους δρόμους της περιοχής της Υπαπαντής βρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας, δημοτικοί αστυνομικοί και στελέχη του Τμήματος Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη μεταξύ των οδών Ιωσήφ Ανδρούσης και Φάριος. Η οδός Μητροπολίτη Μελετίου, από τη Φάριος έως την Υπαπαντής (μπροστά από το Επισκοπείο), έγινε διπλής κατεύθυνσης και γι’ αυτό στη μέση του δρόμου τοποθετήθηκαν πλαστικά κολονάκια και πινακίδες σήμανσης. Διπλής κατεύθυνσης έγινε και η οδός Φάριος, μεταξύ των οδών Μητροπολίτη Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη. Για τον λόγο αυτό σε Μητροπολίτη Μελετίου και Φάριος απαγορεύεται η στάση και στάθμευση.

Ακόμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Υπαπαντής μεταξύ των οδών Μητροπολίτη Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Οσον αφορά τη συγκοινωνία, τροποποιήθηκε η διαδρομή των αστικών λεωφορείων της γραμμής 2 και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Από σήμερα το πρωί χρησιμοποιούν την διαδρομή 23ης Μαρτίου - Σταδίου - Μαυρομιχάλη (με προσωρινή στάση στην 23ης Μαρτίου πριν τον κυκλικό κόμβο). Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε επισημανθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, επελέγη η συγκεκριμένη λύση στην κίνηση των λεωφορείων από το κέντρο της Καλαμάτας προς τα ανατολικά, παρά την αμφίδρομη κυκλοφορία στη Μητροπολίτη Μελετίου, γιατί είναι πολύ δύσκολο τα μεγάλα οχήματα να στρίβουν από την Υπαπαντής δεξιά προς τη συγκεκριμένη οδό.

Ο Δήμος Καλαμάτας παρακαλεί ιδιαίτερα τους οδηγούς να συμμορφώνονται με την προσωρινή σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας.