Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 19:14

Λευκή Νύχτα: Εναρξη εκδηλώσεων την Παρασκευή -Τι ισχύει με το ωράριο

Λευκή Νύχτα: Εναρξη εκδηλώσεων την Παρασκευή -Τι ισχύει με το ωράριο

Με το καθιερωμένο θερινό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ενημέρωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας «Ο Ερμής».

Η διευκρίνιση αυτή έγινε καθώς οι εκδηλώσεις για τη φετινή Λευκή Νύχτα Καλαμάτας θα έχουν διάρκεια δύο ημερών, δίχως ωστόσο να συγκαταλέγεται στο διήμερο το κομμάτι των ανοιχτών καταστημάτων μετά τις 9 την Παρασκευή. «Σας ανακοινώνουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την Λευκή Νύχτα 31/08 θα ξεκινήσει από τις 8 μ.μ. του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής. Την Παρασκευή 30/8 τα καταστήματα της πόλης θα λειτουργήσουν με το καθιερωμένο θερινό ωράριο» υπογραμμίζεται.
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει από την παραμονή, Παρασκευή 30 Αυγούστου, με έναν μουσικό περίπατο στις 8 το βράδυ, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που θα διασχίσει τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Ιστορικό Κέντρο, τον πεζόδρομο της Αριστομένους, την Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και την Αναγνωσταρά. Ένας κυκλικός μουσικός περίπατος που θα “αγκαλιάσει” το εμπορικό κέντρο της πόλης και ουσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει στις 8.30 παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο”. Πρόκειται για μια διασκευή με οικολογική διάσταση της παράστασης του Θεάτρου Σκιών, με μηνύματα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SPEAKEASIES' SWING BAND
Το Σάββατο η εμπορική γιορτή ξεκινά με τους δρόμους ιστορικού και εμπορικού κέντρου να κλείνουν για τα οχήματα από τις 7 το απόγευμα, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για εκείνες τις ώρες και οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Η Καλαμάτα αναμένεται να υποδεχτεί πολύ κόσμο, που θα κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους, απολαμβάνοντας παράλληλα και τις μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, στις 9 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης συναυλία με τους Speakeasies' Swing Band, που σε ρυθμούς swing και όχι μόνο, αναμένεται να διασκεδάσουν τον κόσμο.