Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 08:28

Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Παραχώρηση σε εταιρείες για εκδηλώσεις με 1.500 ευρώ τη μέρα

Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Παραχώρηση σε εταιρείες για εκδηλώσεις με 1.500 ευρώ τη μέρα

 

Το τίμημα παραχώρησης του Ανοιχτού Θεάτρου ανά ημέρα σε εταιρείες για την παρουσίαση παραστάσεων, συναυλιών κ.λπ. προσδιορίστηκε στην 23η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις».

Αυτό όπως έγινε γνωστό ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, ποσό που θα επανεξεταστεί μετά το πέρας των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου που έχουν προγραμματιστεί. Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, στην οποία έχει παραχωρηθεί το Ανοιχτό Θέατρο από το Δήμο Καλαμάτας μέχρι το τέλος του 2024 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλύοντας το θέμα «Εγκριση όρων παραχώρησης και καθορισμός αντιτίμου, για την χρήση του Ανοιχτού θεάτρου Καλαμάτας».

Η τιμή αυτή όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Φάρις Σωτήρης Κριτσωτάκης αφορά τη παραχώρηση του χώρου και συγκεκριμένα των θέσεων, μη περιλαμβάνοντας τα συμβόλαια αστικής ευθύνης, την φύλαξη, τον καθαρισμό, τα έξοδα ηλεκτρολόγου και τα ηχητικά, καθώς αυτά θα καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το ποσό αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα για τις τιμές παραχώρησης σε άλλα ανοιχτά θέατρα της χώρας. «Θα κάνω δική μου κοστολόγηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να δω ποιο είναι το κόστος, πόσα είναι τα έσοδα και αν θα χρειαστεί να δούμε εκ νέου το ύψος της τιμής παραχώρησης» πρόσθεσε.

Το τακτικό μέλος της Επιτροπής Παναγιώτης Φουρναράκης επέστησε την προσοχή σχετικά με πιθανές παρεμβάσεις ηλεκτρολόγων στο χώρο που δεν ανήκουν στο Δήμο, υπενθυμίζοντας πως ηλεκτρολόγοι ξένων παραγωγών στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας είχαν πάρει πρωτοβουλίες δίχως να ζητήσουν άδεια.

ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Πολυχρονόπουλος, είπε ότι το Ανοιχτό Θέατρο είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή, τονίζοντας πως πρέπει να αξιοποιηθεί αναλόγως, μέσα από μια σοβαρή συζήτηση.

«Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα για την περαιτέρω αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας» υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας τον ο κ. Κριτσωτάκης πως η συζήτηση αυτή θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Τ.Αν.