Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 20:22

Τζαμουράνης για Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Να ζητήσει συγνώμη ο υπουργός Υγείας για την άδικη αναταραχή”

Τζαμουράνης για Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Να ζητήσει συγνώμη ο υπουργός Υγείας για την άδικη αναταραχή”

 

“Η δημοτική παράταξη ‘Καλαμάτα_Μετά’ δεν νιώθει καμία ανάγκη να εκφράσει ευχαριστίες, όπως έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τη λεγόμενη διόρθωση της απόφασής του σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου”, επισημαίνει η παράταξη Τζαμουράνη.

Σε ανακοίνωση - σχόλιό της για τη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει πως “αντίθετα καλούμε τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγνώμη για την άδικη αναταραχή και αναστάτωση που προκάλεσε για τόσες ημέρες στην τοπική κοινωνία, στο ιατρικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου μας”.

Η παράταξη Τζαμουράνη σημειώνει: “Οπως τόνισε και ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σωφρονάς, ευχαριστώντας τον υπουργό γι’ αυτό που έκανε, είναι σαν να ευχαριστούμε τον κλέφτη που μας επέστρεψε τα κλοπιμαία. Θεωρούμε ότι η επαναφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην κατηγορία άγονο Α’ δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αφού η νοσηλευτική μας μονάδα έχει βρεθεί στη σημερινή κατάσταση της σοβαρής υποστελέχωσης, ενώ ήταν σε αυτή την κατηγορία.

Για εμάς ο αγώνας συνεχίζεται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την παροχή των υπηρεσιών υγείας που οι πολίτες δικαιούνται να λαμβάνουν. Καλούμε και τη δημοτική αρχή, για μια ακόμη φορά, να συμπαρασταθεί σε αυτό τον αγώνα, στον οποίο βέβαια οι ευχαριστίες δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες.

Θα είμαστε δίπλα στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δίπλα σε όλους τους πολίτες για να στελεχωθούν όλες οι κλινικές και όλα τα τμήματα με το προσωπικό που ορίζουν τα οργανογράμματα και για να λειτουργήσουν και νέα τμήματα αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σπύρος Χανδρινός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πούμε ευχαριστώ στον κύριο υπουργό, μόνο όταν η Καλαμάτα αποκτήσει ένα Νοσοκομείο, όπως αξίζει στους πολίτες της»”.