Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 09:02

Κλήσεις στους παραβάτες από τη Δημοτική Αστυνομία: «Αόρατες» για τους οδηγούς οι διαβάσεις με κυβόλιθους

Κλήσεις στους παραβάτες από τη Δημοτική Αστυνομία: «Αόρατες» για τους οδηγούς οι διαβάσεις με κυβόλιθους

 

Για ανάγκη εκπαίδευσης των οδηγών ως προς το θέμα των διαβάσεων και σεβασμού που πρέπει να δείχνουν στους πεζούς έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος στάθηκε στις διαβάσεις πεζών της Καλαμάτας που προβλέπονται και εκτελούνται με κυβόλιθους, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του δήμου, εκτιμώντας πως δεν επαρκούν. Ο ίδιος παρατήρησε πως δεν επαρκούν γιατί οι διαβάσεις στην πόλη είναι περισσότερες σε σχέση με τον αριθμό που έχει ανακοινωθεί πως θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι, τονίζοντας πως η ανθεκτικότητα των διαβάσεων δεν είναι η προσδοκώμενη. «Δεν φτάνει μια θητεία ενός αντιδημάρχου και ξεβάφουν» είπε χαριτολογώντας. Παράλληλα, σχολίασε πως έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε δρόμους που έπεσε πρόσφατα άσφαλτος, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει παντελής έλλειψη. Ο Παναγιώτης Λύρας ενημέρωσε πως η επισήμανση-ερώτηση προήλθε από το μέλος του συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας Κατερίνα Μπάμπαλη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Απατώντας στο θέμα, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης αναφέρθηκε στην κατασκευή των 230 διαβάσεων πεζών με κυβόλιθους η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, διαβεβαιώνοντας πως μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί. Ο ίδιος έκανε λόγο για δύσκολες παρεμβάσεις από τη στιγμή που γίνονται μέσα στην πόλη, προκύπτοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. «Το συνεργείο, βάση των επιβλέψεων που κάνω, βλέπω πως είναι συνεπέστατο και δεν δημιουργεί προβλήματα» πρόσθεσε γνωστοποιώντας πως ο Δήμος είναι στη διαδικασία ανάθεσης σύμβασης 60.000 ευρώ μέσω της οποίας θα φρεσκαριστούν υπάρχουσες διαγραμμίσεις και θα δημιουργηθούν νέες. Ως προς τις πίσσες που έπεσαν στις αρχές του έτους υποστήριξε πως ο εργολάβος θα προχωρήσει στη δημιουργία διαγραμμίσεων, αναμένοντας κάποιους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες. Στο ίδιο κλίμα, ο Παναγιώτης Λύρας παρατήρησε πως οι διαβάσεις με τους κυβόλιθους από τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί δεν λειτουργούν, δηλαδή οι οδηγοί δεν δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό προς αυτές. «Θα πρέπει να δούμε έστω και μια κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία για το ότι κάποιος δεν έδωσε προτεραιότητα στον πεζό που πάει να περάσει» συμπλήρωσε, λέγοντας πως τα υλικά των κυβόλιθων μπορεί να μην επαρκούν τελικά ώστε να αντιληφθεί κάποιος από μακριά τις διαβάσεις. «Εκεί που φτιάχνονται νέες διαβάσεις ο κόσμος δεν τις γνωρίζει» πρόσθεσε, λέγοντας πως στις οδούς Ναυαρίνου, Αθηνών και Λακωνικής χρειάζονται πολλές διαβάσεις καθώς έχουν καταγραφεί και ατυχήματα και δυστυχήματα. Οσον αφορά τις παραβάσεις, ο αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας πληροφόρησε πως διαπιστώνονται καθημερινά περιστατικά τόσο στις διαβάσεις πεζών όσο και των ΑμεΑ, διευκρινίζοντας πως η υπηρεσία το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρωθεί σε αυτό το σκέλος, βεβαιώνοντας πολλές κλήσεις.

Τ.Αν.