Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 18:00

Δήμος Καλαμάτας: Επικαιροποίηση αιτήµατος για ένταξη στις µαρτυρικές πόλεις

Δήμος Καλαμάτας: Επικαιροποίηση αιτήµατος για ένταξη στις µαρτυρικές πόλεις

Κατευθύνσεις προκειµένου να επανακατατεθεί το αίτηµα της Καλαµάτας στην αρµόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, µε σκοπό τον χαρακτηρισµό της ως µαρτυρική πόλη που επλήγη από τις δυνάµεις κατοχής την περίοδο 1940- 1944, έδωσε ο ∆ήµαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προς τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµάτας Αναστάσιο Ηλιόπουλο.

Επικοινωνία για το θέµα είχε επίσης ο ∆ήµαρχος µε τους πρώην δηµοτικούς συµβούλους Θεόδωρο Μπρεδήµα και Σταµάτη Μπεχράκη, αλλά και τον Πρόεδρο του ∆ικτύου Μαρτυρικών πόλεων, ∆ήµαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο. O ∆ήµος είχε καταθέσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν σχετικό αίτηµα το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σηµειώνεται ότι ήδη µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, συγκροτήθηκε επιτροπή για το χαρακτηρισµό πόλεων και χωριών ως µαρτυρικών, µε σκοπό να αποκατασταθεί µία αδικία χρόνων, όπου περιοχές ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο ∆ίκτυο, παραµένουν στο περιθώριο. Σύµφωνα µε το ∆ήµο Καλαµάτας, το όλο θέµα επανήλθε στην επικαιρότητα µέσω του πρόσφατου συνεδρίου που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ στο Ρέθυµνο.