Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 22:02

Ο Χαράλαμπος Παγάνης νέος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ο Χαράλαμπος Παγάνης νέος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας

Ο Χαράλαμπος Παγάνης εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, κατά την βραδινή συνεδρίαση του Σώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο από το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας -απ' όπου κανονικά προβλέπεται η θέση του αντιπροέδρου- όσο και από την ελάσσονα μειοψηφία δεν προτάθηκε κανένας σύμβουλος για την θέση αυτή. 

Το Σώμα οδηγήθηκε σε εκλογή αντιπροέδρου μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κατσαργύρη, ο οποίος έκανε λόγο για παραίτηση που ήθελε κάτι να σηματοδοτήσει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να τονίσω την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής σε όλη την έκταση του δήμου, που το έχουν νιώσει όλοι, όπως οι πρόεδροι, που την βλέπουμε στην πρώτη νεροποντή. Ο δήμος προχωρούσε με αυτόματο πιλότο. Εχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο σαν αντιπολίτευση, στην προσπάθεια να κινητοποιήσουμε την δημοτική αρχή προχώρησα σε αυτή την κίνηση. Η αντιπολίτευση είναι εδώ, βάζει τα θέματα, αλλά η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα. Ο δήμος έτσι λειτουργεί και δυστυχώς έτσι θα τελειώσουμε. Αυτά τα 3,5 χρόνια ήταν κάτι που εγώ δεν έχω ξαναζήσει. Θα μου πείτε δεν το επέτρεψε η συγκυρία, αλλά δεν έχετε βάλει σειρά, ούτε την καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζετε, για μεγάλα έργα ούτε λόγος να γίνεται».

Και ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Σωτηρόπουλος σημείωσε ότι είναι συμβολική η κίνηση της παραίτησης. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως «δεν θέλουμε να παίζουμε διακοσμητικό ρόλο, διαφωνούμε με τον "Καλλικράτη", διακοσμητική είναι η θέση του αντιπροέδρου, είμαστε αντίθετοι με όλη αυτή τη διαδικασία και τον "Καλλικράτη"». 

Ενταση προκλήθηκε, με αρκετούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαφωνούν με την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το προεδρείο. Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος σημείωσε πως "το γεγονός ότι δεν αντικρούετε από την πλειοψηφία τον κ. Κατσαργύρη , που λέει ότι είσαστε ανύπαρκτοι, δείχνει ότι συμφωνείτε με όλα αυτά που λέει".

Απαντώντας ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επισήμανε ότι ο κ. Κατσαργύρης θα μπορούσε να παραιτηθεί αν δεν λειτουργούσε σωστά το προεδρείο του Δ.Σ., -"δεν είχε κάποια εκτελεστική εξουσία αν τα κάνουμε σωστά, ό,τι κάνουμε κρίνεται από τις αποφάσεις μας και θα το κρίνει ο λαός".

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η μείζων μειοψηφία δεν συμμετείχε τονίζοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη, αποδέχονται όμως τον κ. Παγάνη για αντιπρόεδρο, ενώ από την ψηφοφορία απείχε και η ελάσσων μειοψηφία. Ετσι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας έλαβε 18 ψήφους όσοι και οι σύμβουλοι που ψήφισαν.

Από την πλευρά του ο κ. Παγάνης ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πρόταση που έκανε, την οποία χαρακτήρισε τιμητική, ευχαριστώντας παράλληλα και τους συναδέλφους του που έδωσαν την συγκατάθεσή τους. 

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER