Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 14:52

Συνάντηση Γιάννη Σμυρνιώτη με σχολικές επιτροπές

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Γιάννη Σμυρνιώτη με σχολικές επιτροπές

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση   μεταξύ του Δημάρχου Ιωάννη Σμυρνιώτη  και των  διευθυντών  δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νέου διευρυμένου Δήμου Τρίπολης. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι νέες δομές που θεσμοθετεί  ο Καλλικράτης για την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολείων. Στην συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ.Σάββας Σαββάκης, Μαρία Εικοσιδέκα καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καλτεζιώτης υπεύθυνος των σχολικών επιτροπών  ά βάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά των εκπαιδευτικών παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος Α/βάθμιας εκπαίδευσης  Νίκος Κοντογιάννης καθώς και  όλοι οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής, 41 στον αριθμό.
Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2011 οι σχολικές επιτροπές θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως ακριβώς και το έτος 2010. Από την 1η Μαρτίου 2011, οι σχολικές επιτροπές σταματούν και  την υποστήριξη λειτουργίας των σχολείων καθώς και την διαχείριση των λειτουργικών τους δαπανών θα έχει για πρώτη φορά  ένα νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στόχος της νέας δομής είναι οι δαπάνες των σχολείων να αντιμετωπίζονται συνολικά από έναν φορέα ο οποίος με την υποστήριξη τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερος και να πετύχει οικονομίες κλίμακας.
Ο Πέτρος Καλτεζιώτης έκανε αναφορά σε δύο σημαντικές δαπάνες των σχολικών συγκροτημάτων. Τις δαπάνες θέρμανσης και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στόχος του νέου ΝΠΔΔ είναι να μπορέσει να μειώσει τις δαπάνες αυτές με στοχευμένες ενέργειες. Θα γίνει καταγραφή της ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων των σχολικών μονάδων έτσι ώστε με  ενέργειες χαμηλού κόστους όπως ρύθμιση καυστήρων, μόνωση σωληνώσεων, να περιοριστεί η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Για την  κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των σχολείων θα γίνει καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων όλων των σχολείων με στόχο την αντικατάσταση τους από λαμπτήρες νέας τεχνολογίας που προσφέρουν σημαντική οικονομία και καλύτερη απόδοση
Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι με συστηματική προσπάθεια και αμοιβαία συνεργασία μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία των σχολείων προς όφελος των μαθητών της πόλης.

Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER