Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 17:25

Κατά του νομοσχεδίου για Natura ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη, ψηφίσθηκε ομόφωνα κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου 2011, η αντίθεση στη διάταξη του σ/ν για την αύξηση αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέμματα.
Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που αποστέλλεται στο Υπ. Περιβάλλοντος και στους βουλευτές του νομού μας, έχει ως εξής:  Είναι βέβαιο ότι, οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα των περιοχών NATURA.
Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι, η περιβαλλοντική προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη είναι τρόπος ζωής κι επιβίωσης στην περιοχή μας.
Ομως ακραίες εξωπραγματικές και επί χάρτου πολιτικές, που εξοντώνουν το εισόδημα και την περιουσία των συμπολιτών μας, δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν από την Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Με την κατάργηση του Π.Δ. 24-5-1985 (Φ.Ε.Κ. 270 Δ΄31-5-1985) που προβλέπει την αρτιότητα των οικοπέδων στα 4 στρέμματα και την εισαγωγή διάταξης για αύξηση στα 10 στρέμματα της αρτιότητας οικοπέδων, δημιουργούνται στρεβλώσεις, ανισορροπίες και ίσως εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων.
Και τούτο γιατί:
Καταστρέφεται η περιουσία των μικροϊδιοκτητών
Ακυρώνονται οι ιδιοκτήτες που αγόρασαν εκτάσεις μικρότερου εμβαδού των 10.000 m2  προς ανέγερση μικρών κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης.
Βλάπτεται η περιφερειακή αγροτοκτηνοτροφική, οικοδομική δραστηριότητα.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκφραστές της βούλησης των συμπολιτών μας, διατυπώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη συγκεκριμένη διάταξη.
Επιφυλασσόμαστε για την τοποθέτησή μας στο σύνολο του ν/σ για την προώθηση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
Δεσπόζουσα θέση έχει σε αυτή την πολιτική μας, ο ποταμός Ευρώτας ως πηγή ζωής.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας για την προώθηση των θέσεών μας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


NEWSLETTER