Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 22:58

Συνάντηση Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ με το δήμαρχο Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ με το δήμαρχο Τρίπολης

Εθιμοτυπική- ενημερωτική εκδήλωση στο δήμαρχο της Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την πρόεδρό του Γιάννα Παναγοπούλου σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν από το δήμαρχο για την νέα διάρθρωση των υπηρεσιών και τη δομή τους, έτσι όπως αυτή θα είναι - σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». Οπως είπε η κ. Παναγοπούλου "είναι πολλά τα ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες και τους εργαζομένους τους". Σημείωσε δε πως δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι υπηρεσίες που περνούν στο δήμο και ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων και τι μετατάξεις θα γίνουν. Επιπλέον τόνισε πως το Νομαρχιακό Τμήμα με αφορμή την συζήτηση στον Αρειο Πάγο το θέμα των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου τάσσεται αλληλέγγυο στους εργαζομένους και δηλώνει την συμπαράστασή του. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας την μέρα αυτή.
Επιπλέον η κ. Παναγοπούλου επεσήμανε πως ως δημότες του έθεσαν και ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του δήμου ώστε η πόλη να είναι φιλική στους κατοίκους τους, καθαρή και όμορφη και με υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε μεταξύ άλλων πως "βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα του θεσμού, ενός θεσμού που ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στον δημόσιο τομέα της χώρας από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθούν και προβλήματα παρερμηνειών αλλά και προβλήματα επί της ουσίας" και συνέχισε "εμείς είμαστε εδώ σε συνεργασία με τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού και αυτούς των συνεννουμένων δήμων, ώστε οτιδήποτε παρουσιάζεται  να το επιλύουμε. Ενας νόμος όμως δεν μπορεί να επιλύσει τα πάντα και μετά τις εκλογές έχουν εκδοθεί περί τις 45 εγκυκλίους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του νόμου".
Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε πως μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλά με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σωστή λειτουργία του δήμου, αλλά και την απουσία προβλημάτων στους εργαζομένους λόγω των μετακινήσεών τους σε άλλους χώρους.
Οι υπηρεσίες ως γνωστόν που πέρασαν στους δήμους είναι, εκτός αυτών που ανήκουν στους δήμους που συνενώθηκαν, η πολεοδομία και η πρόνοια. Επίσης στους δήμους πέρασαν μεμονωμένοι υπάλληλοι της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που εθελούσια ζήτησαν μετάταξη στο νέο δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και φύλακες και καθαρίστριες σχολείων που ήταν με ειδικές συμβάσεις.
Οι μετατάξεις έχουν γίνει ήδη, όπως διευκρίνισε ο κ. Σμυρνιώτης και στις 5 Ιανουαρίου έγινε και η διαπιστωτική πράξη για την τοποθέτηση όλων των υπαλλήλων που ουσιαστικά ανήκουν στο νέο Δήμο Τρίπολης σε προσωποπαγείς θέσεις. Και από εδώ και πέρα απομένει η λειτουργία του οργανογράμματος του δήμου της έδρας μέχρι να γίνει ο τελικός οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, που καταληκτική ημερομηνία έχει την 30ή Ιουνίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στην μη έκδοση μέχρι τώρα του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος.
Ε.Τ.


NEWSLETTER