Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 17:03

Συνάντηση αντιδημάρχου Δ. Ευρώτα με γονείς στις Κροκεές

Γράφτηκε από την

Συνάντηση μεταξύ του αρμόδιου για θέματα Παιδείας αντιδημάρχου Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκου και των γονέων Γυμνασίου – Λυκείου Κροκεών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στο οικείο Πνευματικό Κέντρο (Κροκεών).
Η ανωτέρω συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, περί συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Ο κ. Παναγιωτακάκος μετέφερε το μήνυμα και τη θέληση του δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη, για τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του δήμου.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα αναφέρθηκε στις προτάσεις του δήμου προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα σημείωσε τα εξής:
Ο Δήμος Ευρώτα θα προχωρήσει -κατόπιν σχετικής μελέτης- στην αποκατάσταση και ποιοτική αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου Κροκεών,
Το Γυμνάσιο - Λύκειο Κροκεών έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ομαλά, από πλευράς μαθητικού δυναμικού.
Ο δήμος θα συνδράμει ουσιαστικά και αποφασιστικά τόσο για τη σχολική μονάδα των Κροκεών όσο και για το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειάς του, με σκοπό την επίτευξη ποιοτικής αναβάθμισης της Παιδείας στην περιοχή.
Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε συνδυασμό με τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τα οικονομικά δεδομένα, θα δημιουργήσουν ανισορροπίες και προπαντός σοβαρότερα προβλήματα τόσο στους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.
Γονείς, καθηγητές καθώς και πολίτες των Κροκεών, εξέφρασαν,  μέσα από την εν λόγω συνάντηση, την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε όποια ενέργεια αποσκοπεί στο κλείσιμο του Γυμνασίου - Λυκείου Κροκεών.
Ειδικότερα, εξέφρασαν την άποψη - θέση ότι, μετά από το περιεχόμενο του διαλόγου που πραγματοποιεί η Δ/νση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης με τους δήμους και τους εκπαιδευτικούς, θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κροκεών, να λειτουργήσουν ομαλά και στο μέλλον.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



NEWSLETTER