Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 19:21

Στο Συμβούλιο της Οιχαλίας απόψε το σκουπιδοεργοστάσιο

Γράφτηκε από τον

 

Σήμερα στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας συζητάει το σοβαρό θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ. Η συζήτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται μετά την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της διαχείρισης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και την οριστικοποίηση της επιλογής της περιοχής της Καλλιρρόης ως χώρου κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου επεξεργασίας των σκουπιδιών της Μεσσηνίας και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

 

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των επιστημόνων συνεργατών του δήμου είχε αποφασίσει την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αγώνα. Στόχος, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, είναι «να υπάρξει τεκμηριωμένη ενημέρωση και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες και δράσεις για την αποτροπή της εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη».

Η Επιτροπή Αγώνα την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή της στην έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και του όλου έργου, «βλέποντας να ενισχύεται η έλλειψη εμπιστοσύνης και η καχυποψία των πολιτών έναντι των φορέων και των υπηρεσιών για τη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθείται, μετά και από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Για μια ακόμα φορά η Επιτροπή Αγώνα δήλωσε ότι «θα αγωνιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων να ακυρωθεί και να μην εφαρμοστεί».

Να τονιστεί ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής πέρα από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, μετείχε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην "Ε" είχε δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετος στο εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρρόη και σε άλλο σημείο του Δήμου Οιχαλίας.

 

Γ.Σ.