Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 22:42

Νέο καθεστώς για τα περίπτερα στο Δήμο Καλαμάτας

Νέο καθεστώς για τα περίπτερα στο Δήμο Καλαμάτας

 

Νέο καθεστώς όσον αφορά τα περίπτερα θα ισχύσει στην Καλαμάτα από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως προβλέπει η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Ντίντα, η οποία εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Ετσι, «τα αποδεκτά γεωμετρικά χαρακτηριστικά των κουβουκλίων θα είναι, μήκος 2,40 μ., πλάτος 2,10 μ. και ύψος 2,80», ενώ ενδεχόμενες υπερβάσεις -όπως σημειώνεται- «είναι δυνατόν να εγκριθούν, μόνο αν αυτές αυξάνουν τον καταλαμβανόμενο από το κουβούκλιο χώρο μέχρι ποσοστού 30%».

Οσον αφορά τα περίπτερα με ήδη υφιστάμενες άδειες εκμετάλλευσης και εκμίσθωσης που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις, η εισήγηση προβλέπει ότι θα δοθούν προθεσμίες «α) ώς την 31η Δεκεμβρίου 2014 για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους ή τους μισθωτές για την έγκριση των υπερβάσεων σύμφωνα με την πιο πάνω ρύθμιση, μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής και β) έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 ώστε οι δικαιούχοι ή οι μισθωτές να μεριμνήσουν για την ανακατασκευή ή την αντικατάσταση των κουβουκλίων με μικρότερες κατασκευές». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σημειώνεται στην εισήγηση, θα γίνεται ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου.

Την αναφερόμενη πιο πάνω επιτροπή θα αποτελούν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ένας υπάλληλος του εμπορικού τμήματος του δήμου και ένας υπάλληλος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

Οσον αφορά τον κοινόχρηστο χώρο γύρω από το περίπτερο, για την τοποθέτηση ψυγείων παγωτών και αναψυκτικών, συνεχίζει η εισήγηση, αυτός «δεν μπορεί να ξεπερνά τα 6,5 τ.μ. για κάθε περίπτερο», τα δε τέλη κατάληψης είναι, για τον υπαίθριο χώρο 20 ευρώ τον χρόνο και για τον χώρο που καταλαμβάνει το κουβούκλιο 100 ευρώ το χρόνο.

(Φωτογραφία αρχείου)